U Vinkovcima se održava drugi po redu Cibalia Airsoft Expo, koji je okupio airsoftere iz raznih dijelova Republike Hrvatske, Bosne i Hercegovine i Slovenije. Ove godine događanja se sastoje od airsoft sajma, airsoft taktičkog streljaštva i jednodnevnog MILSIM (millitary simulation – vojna simulacija) susreta.

Svečanosti otvorenja Cibalia Airsoft Expo 2019 koje je održano na Trgu bana Josipa Šokčevića u Vinkovcima nazočili su gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić i zamjenik župana Josip Dabro.

U svojem obraćanju Dabro je istaknuo kako ga veseli što Vukovarsko – srijemska županija kao glavni pokrovitelj po drugi puta sudjeluje u ovako jednom prepoznatljivom airsoft događaju. “Ovo postaje jedan događaj po kojem županija i Grad Vinkovci postaju prepoznatljivi, i trebamo težiti da se Cibalia Airsoft Expo razvija.”, rekao je Dabro dodavši kako će županija, kao i uvijek do sada, pomagati ovakva događanja.

Gradonačelnik Vinkovaca Ivan Bosančić također podržava organizaciju svih manifestacija pa tako i ove. “Ovo je još jedno lijepo događanje u sklopu Vinkovačkog ljeta. Vjerujem kako će većina građana i ovaj sajam airsoft opreme lijepo doživjeti i vidjeti neke stvari koje nisu svakodnevne. Otvoreni smo za sve udruge i sva događanja i to je ono što Vinkovce čini prepoznatljivim.”, rekao je gradonačelnik Bosančić.

Na airsoft sajmu sudjeluju mnogi izlagači airsoft opreme, a kao gosti i djelatnici PU Vukovarsko-srijemske. Danas od 17,00 sati na Pikovom stanu će se održati airsoft natjecanje u taktičkom pucanju, dok će se sutra od 8,00 do 16,00 sati u šumi Ljeskovac održati airsoft natjecanja.