Otvoren je 24. Viroexpo – međunarodni sajam gospodarstva, obrtništva i poljoprivrede na kojem se predstavlja 600 izlagača iz 29 država. Zemlja partner je Slovenija, županija partner je Splitsko-dalmatinska županija, a od gradova je to drugu godinu zaredom Grad Zagreb. Od ove godine sajam je i u novom prostoru. Riječ je o multifunkcionalnoj dvorani vrijednoj 16 i pol milijuna kuna, koja je realizirana u sklopu Razvojnog sporazuma za Slavoniju, Baranju i Srijem.

“Sajam s dušom’ i jedan od tri najveća u Hrvatskoj prvi se put održava u novom prostoru, a novac za njegovu izgradnju osiguran je iz projekta Slavonija, rekao je na otvorenju ministar Tomislav Tolušić.

“Prvi je to projekt financiran i u potpunosti završen iz razvojnog sporazuma za Slavoniju, vrijednog ukupno 800 milijuna kuna. Drago mi je da je to u mojem gradu i da je ovo sala koju koristi Viroexpo. Iznimno velik broj izlagača, cijeli grad, Županija i regija žive za ovaj vikend. Novi je i termin održavanja, sredinom ožujka i nadam se da će tako ostati i ubuduće.”, istaknuo je ministar. Sajam je otvoren danas do 19 te u subotu i nedjelju od 10 do 19 sati.