18 C
Vinkovci
Nedjelja, 25. rujna 2022.

Otvoren natječaj „Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019“

Više od autora

- vl promo-„Europska nagrada za promicanje poduzetništva 2019“ (European Enterprise Promotion Awards – EEPA 2019) je priznanje kojim Europska komisija svake godine nagrađuje projekte/inicijative koje s ciljem poticanja poduzetništva i razvoja malog gospodarstva provode javna tijela samostalno ili u javno-privatnom partnerstvu s poduzetnicima.
Ova nagrada lansirana je kako bi se kroz primjere najboljih politika i praksi otvorile nove mogućnosti za lokalnu i regionalnu razinu s ciljem razvoja poduzetništva, zapošljavanja i zadržavanja stanovništva u njihovim sredinama.

U natječaju za dodjelu EEPA 2019 nagrade sudjeluje 28 zemalja članica Europske unije, Island, Norveška, Srbija i Turska.
Natječaj je otvoren za: nacionalne organizacije, gradove i općine, regije i zajednice, javno-privatna partnerstva tijela javne vlasti i poduzetnika, obrazovne programe i poslovne organizacije.

Dodijelit će se dvije vrste EEPA nagrada: pobjednicima u svakoj od ukupno šest kategorija i glavnom pobjedniku – Velika nagrada žirija (za kandidata odnosno projekt/inicijativu iz bilo koje od šest kategorija, koji je ocijenjen kao najkreativniji i najpoticajniji za promociju poduzetništva i malog gospodarstva u Europi)
EEPA 2019 šest kategorija: Promicanje poduzetničkog duha, Ulaganje u poduzetničke vještine, Poboljšanje poslovnog okruženja, Poticanje internacionalizacije poslovanja, Podupiranje razvoja zelenih tržišta i učinkovitosti resursa, Odgovorno i uključivo poduzetništvo.

Svi kandidati koje su za EEPA 2019 nagradu nominirale njihove zemlje, bit će pozvani na Svečanost proglašenja pobjednika odnosno dodjele EEPA 2019 nagrada.

Kvalificiranje za EEPA 2019 nagradu odvija se u dvije faze: 1. Ministarstvo gospodarstva, poduzetništva i obrta koordinira natječaj EEPA 2019 na nacionalnoj razini i putem Odbora za vrednovanje i odabir projekata, na temelju propisanih EU kriterija, odabire dva projekta iz dvije različite kategorije koje nadalje kandidira na EU razinu. 2. Europska komisija odabire članove Europskoga žirija koji razmatra prijave svih zemalja koje sudjeluju u EEPA 2019 natječaju i vrši odabir na EU razini.

Prijave se moraju odnositi na nedavne projekte/inicijative koji su uspješno završeni a trajali su najmanje dvije godine ili postojeće projekte/inicijative koji su još uvijek u tijeku ali se uspješno provode te je mjerljiv njihov rezultat/utjecaj na razvoj npr. grada/općine u razdoblju od dvije godine.

Prijave je potrebno dostaviti elektroničkim putem, u word i pdf formatu na sljedeće adrese: Stanislava Jerkić, Uprava za poduzetništvo i obrt, stanislava.jerkic@mingo.hr, T: 01 610 9186 i Nina Pavlović, Uprava za poduzetništvo i obrt, nina.pavlovic@mingo.hr, T: 01 610 6370

Zadnji rok za dostavu prijava je 24. svibnja 2019.
Više informacija o Europskoj nagradi za promicanje poduzetništva, dostupno je na:
http://ec.europa.eu/growth/smes/support/enterprise-promotion-awards_en

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno