15 C
Vinkovci
Subota, 21. svibnja 2022.

Otvoren natječaj za učenike: Najbolje očekuje nagrada od 1.000 kuna i druženje s nobelovcima

Više od autora

- vl promo-
Međunarodno društvo primijenjenih bioloških znanosti u suradnji s Ministarstvom znanosti i obrazovanja te Agencije za odgoj i obrazovanje pokreću natječaj za učenike srednjih škola, odnosno nagradu će osvojiti oni najbolji te njihovi mentori iz biologije čovjeka, kemije te genetike. Osim nagrade, učenici će imati priliku upoznati se i družiti s nekolicinom nobelovaca. 

Na natječaj se mogu prijaviti svi učenici srednjih škola zajedno sa svojim mentorima za najbolje radove iz područja kemije, genetike i biologije čovjeka, a rok za prijavu je 1. svibnja.

Pobjednicima će nagrade biti uručene 24. lipnja  u Dubrovniku kada će bit održana 12. ISABS-ova konferencija. Kako stoji na stranicama MZO-a, ministar Radovan Fuchs zahvalio je Draganu Primorcu, predsjedniku ISABS-a što je pokazao inicijativu za ovakav natječaj. Primorac je naglasio kako će učenicima ovo biti nezamjenjivo iskustvo, a posebice upoznavanje s nobelovcima poput Sira Richarda Johna Robertsa, dobitnika Nobelove nagrade za medicinu, Thomasa Südhofa, dobitnika Nobelove nagrade za fiziologiju i medicinu te Aarona Ciechanovera koji je dobio Nobelovu nagradu iz kemije.

U prijavi je potrebno napisati svoja dosadašnja postignuća, koji im je bio prosjek ocjena, kakve su sve nagrade dobili i što su ostvarili tijekom školovanja. Uz to, potrebno je poslati i esej na temu biologije čovjeka, kemije ili genetike, a mentori moraju poslati svoj životopis s naglaskom na rezultate u nastavi i znanosti. 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno