Večeras je u ugodnoj atmosferi Walkowa – Centra kulture otvorena izložba umjetnice Slavice Dorić, člana HDLU-a Vinkovci. Nekoliko godina je bila član amaterskog kazališta “Nova Scena” Vinkovci, a umjetnost ju uvijek okružuje u različitim oblicima. Iako je rođena u Rijeci većinu djetinjstva je provela u Vinkovcima.

“Slikanje je moja potreba i terapija. Teme radova izviru iz svakodnevice te mog unutarnjeg stanja. U svaku od njih utkan je dio mene, emocije i glazbe koju sam u tom trenutku slušala dok je određena slika nastajala. Najviše uživam slikati portrete ili ženske aktove jer ljepota, snaga i senzualnost žene je nešto čemu se divim i uvijek iznova rado prezentiram kroz svoje radove. Likovne tehnike nisu strogo određene. Tako da uz temperu može se pronaći i olovka, ugljen, tuš, flomaster ili njihove kombinacije. Slikam kistom, špahtlom, spužvicom, prstima, ovisno o onome što i na koji način żelim prenijeti na papir ili platno. Hvala Luciji što me ohrabrila na ovaj korak, a ekipa iz Walkowa pružila priliku da radovi sidu s police i izađu među ljude te napokon ožive”, komentirala je o svojim radovima autorica.

Slike su prodajnog karaktera te iza svake slike piše njena cijena. Ako ste zainteresirani možete se javiti na šank, te kupiti jednu od izloženih slika. Autorica napominje da slika zaista govori tisuću riječi te vas poziva, da do kraja mjeseca, dok će slike biti izložene, pogledate izložbu i podržite njen rad.