21 C
Vinkovci
Nedjelja, 23. lipnja 2024.

Otvorena izložba dječjih radova korisnika Dječjeg doma sveta Ana

Više od autora

U Galeriji fotografije Meraja otvorena je izložba dječjih radova korisnika Centra za pružanje usluga u zajednici sv. Ana, a koji su nastali na radionicama s elementima ekspresivne art terapije kao aktivnost projekta Poticaj Društva Naša djeca Vinkovci.

Projekt je to koji potiče uključenost djece u riziku od socijalne isključenosti kroz unaprjeđenje kvalitete i dostupnosti izravnih socijalnih usluga, a kod nas su to korisnici Doma sveta Ana. „Uključena su sva djeca koja su u Domu, a kroz projekt i radionice s elementima ekspresivne art terapije prošao je velik broj djece”, rekla je predsjednica Društva Naša djeca Vinkovci Helena Crnjak. Također, navodi kako se provodi četvrtu godinu za redom, a financira iz sredstava Ministarstva rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

Voditeljica radionica u Društvu Naša djeca Vinkovci na projektu Poticaj Anita Blažević Jurković istaknula je kako su izloženi radovi nastali u posljednjih godinu dana. „Najviše želimo da djeca znaju način na koji izraziti svoje emocije. Isto tako, da osjete toplinu doma koju možda nemaju tamo, zajedništvo i toleranciju, a učimo ih i prihvaćanju različitosti, načinu na koji će komunicirati s drugima i rješavati svoje probleme i konflikte”, pojasnila je voditeljica dodavši kako su pri izradi koristili razne tehnike, poput puhanja slamkom i crtanja s aparatom za brisanje stakla, kako bi im bilo što zanimljivije.

 “Djeca vole nove osobe i aktivnosti, a nisu fiksne skupine djece koje su sudjelovale, nego u trenutku kad je termin radionice, ona djeca koja su slobodna i raspoložena to učine, a sva mjesta budu popunjena”
, riječi su ravnateljice Doma sveta Ana Zrinke Mikić.

Podršku u ime Grada Vinkovaca pružila im je pročelnica Odjela za društvene djelatnosti Andra Vinković koja je istaknula kako udruga uistinu provodi jako puno projekata te su prepoznali i druge izvore financiranja. „Projekt je primjer odlične sinergije udruga i ustanova socijalne skrbi i kad imate jednu takvu suradnju, onda je u svakom slučaju lako i jedinici lokalne samouprave, nama kao Gradu u provođenju socijalnih politika”, kazala je poželivši im još ovakvih projekata.

Treba istaknuti i kako je izložbu otvorila čelistica Anna Mitrović, 5.razred Glazbene škole Josipa Runjanina Vinkovci, a organizirali su ju u suradnji s Pedagoškim odjelom Gradskog muzeja Vinkovci.

Povezani članci

Posljednje objavljeno