U prostoru Galerije likovnih umjetnosti “Slavko Kopač” u Vinkovcima večeras je otvorena izložba akademskog slikara-grafičara Igora Dragičevića ”Štep zlatne igle – Izložba grafike od 1978. do danas”, kojoj je autor predstavio stvaralaštvo ovog značajnog makarskog i hrvatskog umjetnika.

Igor Dragičević rođen je u Makarskoj 1954. godine. Na Akademiji likovnih umjetnosti u Sarajevu, odjel grafike, u klasi prof. Dževada Hoze diplomirao je 1978. godine. 1989. godine magistrirao je na Fakultetu likovnih umjetnosti u Beogradu, u klasi prof. Boška Karanovića. Član je HDLU-a. Izlagao je na više od 20 samostalnih i preko 100 skupnih izložbi.

Dobitnik je značajnih nagrada i priznanja, a njegova se djela nalaze u muzejima, galerijama i mnogim zbirkama u Hrvatskoj i u svijetu. Igor Dragičević predaje grafiku i crtež na ALU Sveučilišta u Mostaru na Širokom Brijegu u statusu redovitog profesora.

“Došao sam “natopliti” ovaj prostor s mojom snovitom lirskom poetikom. Ovo je jedan metafizički svijet mog podneblja. Lorca je rekao Daliju ako se želi baviti slikarstvom da umoči svoju četku u zrak Katalonije, tako sam i ja umočio svoju grafičku iglu u zrak Dalmacije. Tu su svi znakovi, simboli, odrazi i sjećanja ovog svakodnevnog života koji živimo. Izložio sam 59 radova na kojima su motivi Dalmacije”, istaknuo je autor.

Izložba će ostati postavljena do 25. studenog te će se ista moći pogledati u radnom vremenu Galerije likovnih umjetnosti “Slavko Kopač”.