28 C
Vinkovci
Petak, 19. kolovoza 2022.

Otvorena manifestacija “Domaće je domaće”

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Udruga branitelja proizvođača “Panonija” iz Bošnjaka, organizira sajamsku izložbeno-prodajnu manifestaciju “Domaće je domaće” koja se održava od 25. do 29. ožujka na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Svečanom otvorenju danas nazočio je župan Božo Galić, koji je pozdravio sve sudionike manifestacije kao i građane koji su došli posjetiti štandove, degustirati i kupiti proizvode. Pohvalio je i organizatore ove akcije kako bi se promovirala poljoprivredna proizvodnja i plasirali domaći slavonski proizvodi. Uz župana Galića, gradonačelnika Zagreba Milana Bandića,  direktora Agro-klastera Zdenka Podolara, predsjednika Udruge “Panonia“ Pave Baotića i brojnih izlagača i građana, svečano su otvorili ovogodišnju manifestaciju predsjednik Odbora za branitelje u Skupštini Grada Zagreba Miodrag Demo, načelnik Općine Bošnjaci Andrija Juzbašić i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved.

Osim prezentacije i prodaje slavonskih i drugih autohtonih delicija, kolača, meda, vina, voćnih rakija i likera, te prikaza spravljanja hrane na tradicionalan način („lepinjice“ ili “poderane gaće”) kao i bogatu gastro ponudu, predstavljeni su i proizvodi tradicijskih zanata. Brojnim posjetiteljima predstavljeni su proizvodi rukotvorina, zlatoveza i šlingeraja, tradicionalnih reklji odnosno špenzleta,  koji su dio bogate i raznovrsne ponude iz svih dijelova Lijepe Naše, a svi će moći uživati u slavonskom čobancu, i jelima pripremljenim po starinskim, već zaboravljenim receptima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno