23 C
Vinkovci
Utorak, 9. kolovoza 2022.

Otvoreni 15. Pčelarski dani

Više od autora

- vl promo-


VINKOVCI – Danas je u Vinkovcima započeo dvodnevni sajam pčelarske opreme i pčelinjih proizvoda – 15. Pčelarski dani. Prilikom otvorenja, uz tradicionalni izložbeno-prodajni dio, posjetitelji su mogli pogledati glazbeno-scenski program koji su pripremili učenici nižih razreda OŠ Ivan Mažuranić te se okrijepiti na ovogodišnjem mednom doručku.

Na sajmu sudjeluje 35 domaćih i inozemnih izlagača. Svi se oni susreću s istim problemom, napominje Stanko Čuljak, predsjednik Pčelarskog saveza Vukovarsko-srijemske, naime s prekomjernim uvozom meda koji uništava proizvodnju i smanjuje cijenu proizvoda. Upravo zbog toga Ministarstvo poljoprivrede i Hrvatska poljoprivredna agencija provode promotivnu kampanju s ciljem promocije poljoprivredno-prehrambenih proizvoda hrvatskog podrijetla.

Po pitanju pčelarstva dosta dobro napredujemo. Uz očuvani okoliš, možemo se pohvaliti izvanrednim izborom cvjetnoga meda, poručuju iz Županije.

Ovogodišnji Pčelarski dani poseban naglasak stavljaju na edukaciju najmlađih o dobrobiti meda i važnosti njegove kvalitete. Ove vrijednosti treba usaditi od najranijeg djetinjstva, svijest o tome što kupujemo i kako time doprinosimo društvu.

Sajam možete posjetiti još sutra do 16 sati.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno