2 C
Vinkovci
Nedjelja, 4. prosinca 2022.

Otvoreno pismo vijećnice Kristine Bakula županu Damiru Dekaniću

Više od autora

- vl promo-


Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nakon što nije prošla njezina  prošlotjedna inicijativa za prikupljanje potpisa  za opoziv vukovarsko-srijemskog župana Damira Dekanića, vijećnica Mosta u Županijskoj skupšini Kristina Bakula danas je županu Dekaniću uputila otvoreno pismo.

Referirajući se još jednom na prometnu nesreću u noći sa 16. na 17. travnja, u kojoj je sudjelovao župan Damir Dekanić, Bakula ističe kako je, zbog svih okolnosti koje su se poslije nesreće pojavile u javnosti, Dekanićeva ostavka moralna i politička obveza.

“Upravo moje javno inzistiranje na istini i ostavci te dodatne okolnosti i sumnje koje su se pojavile, a koje ukazuju da ste izgledno počinili niz kaznenih djela utječući na zaposlenike PU da prikrijete činjenice prometne nesreće, dovele do toga da je USKOK preuzeo slučaj. Zbog svega navedenog, inicijativa prikupljanje potpisa od strane vijećnika Vukovarsko–srijemske županije za donošenje Odluke da građani odluče o Vašem opozivu, koju sam osobno pokrenula, je bila izuzetno važna da stanemo na kraj političkim povlasticama i nejednakom tretmanu građana i političara. Međutim, kolege vijećnici i vijećnice, posebno iz redova SDP–a i Domovinskog pokreta su to ismijali, stali uz Vas i HDZ te time pokazali da podržavaju rad HDZ-a u kojem za političare ne vrijede ista pravila kao i za nas obične građane”, stoji između ostaloga u otvorenom pismu.

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno