Aerodrom „Sopot“ Vinkovci ugostio je preko 70 sudionika natjecanja u raketnom modelarstvu za djecu i mladež iz cijele Hrvatske, a pod službenim nazivom „3. Otvoreno prvenstvo Slavonije“. Organizator natjecanja je HARS (Hrvatski Astronautički i Raketni Savez), a Aero klub „Fenix“ Cerić je bio domaćin i suorganizator, dok je glavni sponzor natjecanja bila Općina Nuštar.

Prigodnim govorom i izrazom dobrodošlice sudionicima natjecanja obratio se predsjednik Aero kluba „Fenix“ Cerić Darko Krajinović koji je i u ime Općine Nuštar poželio dobre rezultate i fer play borbu, a natjecanje je otvorila tajnica HARS-a Ivana Mišković. Natjecanje je počelo uz odgađanje od 45 minuta zbog kiše koja je zaista bila uporna, ali s dobrim raspoloženjem mladih natjecatelja željnih dobrih rezultata.

Natjecalo se ukupno 15 ekipa, odnosno 47 natjecatelja u konkurenciji osnovnih i srednjih škola. Ekipu Aero kuba „Fenix“ Cerić srednje škole predstavljali su: Luka Šimičić, Luka Blažeković i Matej Felja. Glavni sudac natjecanja bio je Tomislav Krajinović iz AK „Fenix“ Cerić, a ostali pomoćni suci iz AK „Fenix“ Cerić bili su: Tony Krajinović, David Krajinović, Dorijan Krajinović, Mato Barišić i Matej Balen, dok su iz ostalih klubova bili: Pero Govorčin, Zdravko Jakopović i Leo Belović.

Za ovjeru modela bili su zaduženi Mato Barišić, Matej Balen i Tony Krajinović, a servisne usluge obavljali su Franjo Krainović i Kristina Hojski, dok je Darko Krajinović bio direktor natjecanja. Natjecanje se održavalo sukladno pravilima važećeg Športskog pravilnika u raketnom modelarstvu za nacionalne kategorije HARS-a.

U kategoriji S6-A (rakete s trakom) ekipa AK „Fenix“ Cerić osvojila je 3. mjesto, a u kategoriji raketa s padobranom S3-A ekipa AK „Fenix“ Cerić osvaja 2. mjesto, dok srebrnu medalju osvaja Matej Felja (AK „Fenix“ Cerić) iza njega su Luka Šimičić s osvojenim 4. mjestom i Luka Blažeković s osvojenim 6. mjestom u konkurenciji od 24 natjecatelja.

I ovu natjecateljsku sezonu AK „Fenix“ započeo je s medaljama i peharima i nadamo se da će tako biti cijele godine. Proglašenje rezultata, podjela priznanja i odličja, kao i svečani ručak održali su se na terasi aerodroma Sopot Vinkovci.

Ovim se putem Aero Klub „Fenix“ Cerić zahvaljuje svim sudionicima i natjecateljima, kao i sponzoru koji su omogućili da se 3. Otvoreno prvenstvo Slavonije (3.OPS) u raketnom modelarstvu za djecu i mladež uspješno organizira i održi, što je već polako prešlo u tradiciju.