24 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Otvorio ugostiteljski objekt i zaradio kaznenu prijavu

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Prema navodima Policijske uprave vukovarsko-srijemske, tijekom protekla 24 sata na području PU provedena su ukupno 205 nadzora pridržavanja mjera propisanih Odlukom Stožera civilne zaštite RH u različitim objektima (ugostiteljski objekti, noćni klubovi, prodavaonice i dr.), pri čemu su policijski službenici utvrdili jedno kršenje.

Naime, unatoč obustavi rada ugostiteljskih objekata naloženoj Odlukom Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske o nužnim epidemiološkim mjerama kojima se ograničavaju okupljanja i uvode druge nužne epidemiološke mjere i preporuke radi sprječavanja prijenosa bolesti COVID-19 putem okupljanja, policijski službenici su 3. veljače u 18,15 sati utvrdili kako je ugostiteljski objekt u ulici Tina Ujevića u Vukovaru bio otvoren i pružao usluge. U ugostiteljskom objektu zatečen je 42-godišnji vlasnik i šest osoba, svi iz Vukovara, koje su konzumirale usluženo piće te pritom niti jedna osoba nije nosila zaštitnu masku, stoji u priopćenju.

O utvrđenom kršenju policijski službenici odmah su izvijestili Državni inspektorat – Područni ured Osijek, čiji su inspektori pristupili na mjesto događaja te nakon provedenog postupka zapečatili ugostiteljski objekt. Zbog dovođenja u opasnost od širenja zarazne bolesti među ljudima, protiv vlasnika ugostiteljskog objekta policija će podnijeti kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Širenje i prenošenje zarazne bolesti Općinskom državnom odvjetništvu u Vukovaru.

Sve zatečene osobe u ugostiteljskom objektu sankcionirane su zbog nenošenja zaštitnih maski, čime su počinili prekršaj iz članka 47. stavka 2. točke 9. Zakona o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Isto tako, jučer, 3. veljače oko 11 sati u prostoru čekaonice autobusnog kolodvora u Vukovaru, 37-godišnjak iz Iloka je glasno izgovarao da je zaražen virusom COVID-19 čime je remetio mir i spokojstvo građana na autobusnom kolodvoru.

Policijski službenici su provjerom evidencije mjera utvrdili da se 37-godišnjak ne vodi u sustavu mjera samoizolacije ili liječenja kod kuće zbog potvrđene zaraze. Zbog izmišljanja i širenja lažnih vijesti, čime je počinio prekršaj iz članka 16. Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, policijski službenici su 37-godišnjaku izdali prekršajni nalog.

U protekla 24 sata evidentirano je i osam kršenja mjere samoizolacije za koje su počiniteljima izdani prekršajni nalozi sukladno Zakonu o zaštiti pučanstva od zaraznih bolesti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno