Najbolji pekmez kuha ekipa Namještaj Salopek iz Ivankova, odmah do njih su Vezilje iz Cerića, dok je treće mjesto zaslužio pekmez Druga iz Vrbanje.

Rezultati su to ovogodišnje, sad već tradicionalne, pekmezijade koja je održana u sklopu 5. Dana salaša Tena, jedinstvene manifestacije na ovim prostorima koja već petu godinu za redom okuplja mnoštvo posjetitelja, ali i sve veći broj natjecatelja.

Ovu manifestaciju organizira društvo “Boso”, kako ističu, zbog očuvanja tradicijske kulture i baštine ovog našeg slavonskoga kraja. Posjetitelji su tako danas imali priliku uživati u bogatoj i nadaleko poznatoj slavonskoj gastronomskoj ponudi, sportskim aktivnostima, i zvucima tambure, a posjetiti su mogli i Sajam autohtonih slavonskih proizvoda. “Uz promociju salaša Tena, cilj nam je i očuvanje naših starih tradicijskih običaja. Manifestacija napreduje iz godine u godinu, pa je tako prošle godine bilo 26 ekipa, dok ih je ove godine 32, a siguran sam da će ih nagodinu biti i više”, ističe vlasnik društva Boso Bosiljko Stanić. Dodaje da je “Tena” godišnje u funkciji oko 160 puta, a za potrebe uglavnom domaćih gostiju, te da im je cilj upravo naći načina kako privući i strane goste.

Uz kuhanje pekmeza, organizirano je i natjecanje u malom nogometu za djecu. Turnir je okupio deset ekipa, a na kraju su najuspješniji bili mali igrači HNK Vinkovci, koji su tako nastavili uspješnu seriju u osvajanju ljetnih turnira. Drugo mjesto osvojila je Mladost Bicko Selo, a treće Akademija Atletico 1919 iz Orašja. Najljepše uređen stol ove su godine imale Iskrice, druge su bile Retkovačke snaše, a treći  članovi Udruge umirovljenika Nuštar.

Vrhunac zabave i ugodnog druženja na 5. Danima salaša Tena svakako će biti koncert Indire, koji bi uskoro trebao započeti.