Foto: Marko Čolić + Igor Kordej
Ovih dana ćemo se malo vratiti u 1981. godine, točnije u rujan spomenute godine kada je snimljen kultni album “Heroj ulice” Prljavog kazališta.
Tadašnji treći studijski album Kazališta, obilježio je istoimeni hit, objavljen je 22. prosinca 1981. godine a snimljen je u Ferger studiju, u gradu Fjugesta u Švedskoj.
Izostanak dotadašnjeg vokala Davorina Bogovića, ali i činjenica da je Jasenko Houra otpjevao osam pjesama, među kojima su kako spomenuti “Heroj ulice”, tako i “Amerika”, “Sve gradske bitange”, “Lupam glavom u radio” ili “Široke ulice”, obilježili ovaj album.
Materijal koji se našao na albumu nastao je godinu dana ranije, 1980., osim nekolicine pjesama, koje su nastale pod utjecajem svjetskih glazbenika, kao što su Brucea Springsteen i Phil Collins za vrijeme samog snimanja.
Svakako valja istaknuti kako je ovo album, koji pripada vrhuncima domaćeg rocka, a koji je uz prethodna dva albuma, Prljavo kazalište pozicionirao kao najkomercijalniji novi band domaće rock scene.
Tadašnji sastav banda činili su, Jasenko Houra, Ninoslav Hrastek, Marijan Brkić, te Tihomir Fileš. Janne Gustafsson svira sax a Tini Varga potpisuje produkciju. Design albuma je rad Mirka Ilića, na naslovnici se nalazi uradak Igora Kordeja a za fotografije je bio zadužen Marko Čolić.
Suzy/Hit Records donose vam reizdanje albuma Prljavog kazališta “Heroj ulice” sa kompletno digitalno remasteriranim snimkama pjesama.
Popis pjesama: 1. Široke ulice / 2. Djevojke bi / 3. Lupam glavom u radio / 4. Noćas sam izašao na kišu / 5. Amerika / 6. Sve gradske bitange / 7. Djevojka snova / 8. Heroj ulice