30 C
Vinkovci
Srijeda, 19. lipnja 2024.

Ovo je prijedlog ograničenja cijena prehrambenih namirnica

Više od autora

- vl promo-

Vlada Republike Hrvatske danas je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici predstavila svoj četvrti paket mjera pomoći za ublažavanje inflatornih učinaka i porasta cijena energenta. On bi trebao vrijediti godinu dana, a težak je 1,7 milijardi eura, a raspravljalo se i o promjeni ograničenja cijena osnovnih namirnica.

Zbog mogućih nestašica maknut ćemo svinjske proizvode, lopaticu i vratinu. Stavili smo zato carsko meso. Znači osam proizvoda umjesto devet. Carsko meso je unutra, lopatica i vratina su vani”, izjavio je premijer Andrej Plenković.


Sudeći po novom prijedlogu, promijenit će se samo najviša cijena suncokretovog ulja. Ono će od 1. travnja iznositi 1,72 eura, dok je do sada cijena bila 1,86 eura.

Ostali prijedlozi zadržat će svoju trenutnu cijenu. Tako je prijedlog za litru mlijeka s 2,8% mliječne masti 0,98 eura, a za šećer bijeli kristal 1,33 eura. Oštro brašno tip 400 (1kg) ostaje na 0,83, dok će glatko brašno tip 500 (1kg) i dalje iznositi 0,80 eura. Što se tiče prijedloga cijena mesa po kilogramu, za cijelo pile ostaje 3,32, svinjsko mljeveno meso 4,11, a za carsko meso 3,79 eura.

FOTO: Vlada Republike Hrvatske

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno