14 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 3. listopada 2022.

Od ovog četvrtka u domaća kina stiže novi film Mike Kaurismakija!

Više od autora

- vl promo-f_djevojka-kralj_u-kinima_ST

Jedan od najhvaljenijih i najkontroverznijih filmova protekle godine, DJEVOJKA KRALJ (The Girl King, 2015.), priznatog redatelja Mike Kaurismakija od ovoga četvrtka započinje se prikazivati ekskluzivno u Cineplexxu i ostalim kinima. Riječ je o napetom povijesnom trileru u kojem su glavne uloge ostvarile europske filmske zvijezde Malin Buska, Sarah Gadon i Michael Nyqvist, široj publici vjerojatno najpoznatiji po ulozi Mikaela Blomkvista u originalnoj švedskoj trilogiji ‘Muškarci koji mrze žene’.

Sedamnaesto je stoljeće, a kraljica Kristina (Buska) odlučna je u namjeri da Švedsku učini najsofisticiranijom zemljom Europe. Odgojena kao princ pod strogim patronatom Luteranaca, zagonetna, neobuzdana i nepredvidljiva kraljica suočit će se sa snažnim otporom u svojoj namjeri da obrazuje svoje podanike i okonča tridesetogodišnji rat između protestanata i katolika. Uz sve to, Kristina vodi i privatni rat sa samom sobom pokušavajući se oduprijeti neodoljivoj strasti koju osjeća prema grofici Ebbi Sparre (Gadon). Njezina želja za shvaćanjem ljubavi ide paralelno s njezinom željom da shvati ljudskost te nasilne i restriktivne snage koje se ujedinjuju protiv nje. Rastrojena u konfliktu između političkih i osobnih ambicija, Kristina će donijeti jednu od najkontroverznijih odluka u ljudskoj povijesti…

Temeljen na istinitim događajima, film ‘Djevojka kralj’ prikazan je tijekom protekle godine na mnogim uglednim festivalima gdje je polučio uspjeh kako kod kritike tako i kod publike. Na filmskom festivalu u Montrealu osvojio je dvije nagrade, uključujući onu za najbolju glavnu glumicu, a na filmskom festivalu u Valladolidu proglašen je najboljim filmom godine. Zbog svoje glavne teme koju obrađuje, film je izrazito dobro prihvaćen od strane LGBT zajednica diljem svijeta.

Povijesni triler ‘Djevojka kralj’ ekskluzivno u Cineplexx i odabrana kina stiže ovoga četvrtka, 6. listopada.

KINO NAJAVA: DJEVOJKA KRALJ [2015]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno