20 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Ovogodišnji 4. Festival vina, rakije, šunke i kulena ukupno broji 235 uzoraka

Više od autora

- vl promo-

Završna svečanost i dodjela nagrada najuspješnijim sudionicima vinkovačkog 4. Festivala šunke, vina, rakije i kulena na programu je u subotu u 19 sati, a prethodit će joj degustacija proizvoda u pješačkoj zoni također u subotu, prijepodne od 10 sati.

„Za razliku od proteklih godina, koliko sam ja uspio primijetiti kao laik, puno su kvalitetniji uzorci, prevladavaju zlatne i srebrne medalje, pokoja brončana”, naglasio je u ime organizatora predsjednik udruge Vinkovački šokački rodovi Zvonimir Liščić, dodavši kako su od prve godine težili ka tome da ova manifestacija bude na zavidnom nivou, odnosno da je upravo struka mjerodavna i daje konačni sud u ocjenjivanju.

Naš grad, dodaje Liščić, poznat je po dobroj rakiji, šunki, ali i kulenu. No, nešto manje ipak po vinu. „Tako se moramo probit kako bi nas vinarije primijetile i kako bi dale svoje uzorke.”


Četiri su ovo uzorka bez kojih ne postoji slavonska trpeza, ne postoji obitelj i kuća u Slavoniji koja svom gostu neće ponudit dobru domaću rakijicu ili vino, ali i malo narezane meze na kojoj obitavaju slavonska šunka i kulen, ponosno govori organizator ovog našeg tradicijskog Festivala s kojim se ponosno trebamo dićiti.

Ovogodišnji festival broji 47 uzoraka kulena, 18 uzoraka šunke, 130 vina i 40 uzoraka rakije. Završnoj fešti prethodit će degustacija u Pješačkoj zoni u subotu u 10 sati. Sugrađani osobito vole ovaj dio gdje i samo mogu sudjelovati i donijeti svoj sud o onom najkvalitetnijem uzorku, ali i kupiti najbolje od domaćeg.

„Ovakav profil festivala ne postoji nigdje u Hrvatskoj, mi smo jedini i želimo s tradicijom nastaviti jer Vinkovci su naša metropola šokadije.”

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno