17 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 26. veljače 2024.

Ovogodišnji 7. Filmski festival glumca na novoj adresi

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Vjerojatno ste u proteklih nekoliko dana šećući kroz središnji vinkovački gradski park bili u prilici uočiti niz filmskih plakata kao najavu ovogodišnjeg 7. Filmskog festivala glumca, koji će se ove godine održati nešto kasnije nego prethodni, u razdoblju od 23. do 30. studenog 2023. godine, neposredno pred sam advent, novi termin u kojem će ovaj festival i u budućnosti pronalaziti svoje uporište. U sklopu festivala, tijekom osam dana trajanja, domaća će publika biti u prilici vidjeti čak deset naslova, što Vinkovce u navedenom razdoblju čini glavnom hrvatskom filmskom mekom.

S obzirom da je rekonstrukcija dvorane GK Joza Ivakić još uvijek u tijeku, ovogodišnji Festival suvremenog hrvatskog igranog filma se zbog toga seli na novu lokaciju, a to je novi prostor Gradske knjižnice i čitaonice Vinkovci, gdje ćemo imati priliku udobno gledati i uživati u svih deset naslova.

Sedmi Filmski festival glumca je i ove godine organizirala Umjetnička udruga Asser Savus iz Vinkovaca uz veliku pomoć i podršku Hrvatskog društva filmskih djelatnika (HDFD), a pod pokroviteljstvom Grada Vinkovaca. Svoju pomoć su i ove godine festivalu pružili HAVC, Vukovarsko-srijemska županija te Gradska knjižnica i čitaonica Vinkovci, u čijim će prostorima odvijati cijeli festivalski program.


HDFD odredio je stručni ocjenjivački sud u sastavu: Ana Maras Harmander, Marina Kostelac i Petar Orešković, koji će odlučiti o dobitnicima četiri nagrade: Zlatni Orion – najbolja glavna ženska uloga, Zlatni Orion – najbolja glavna muška uloga, Srebrni Orion – najbolja sporedna ženska uloga i Srebrni Orion – najbolja sporedna muška uloga.

Ulaz na sve filmske projekcije iznosit će simboličnih 4 €, izuzev na popratne programe ANIMAoptik i Dan D, kada je ulaz slobodan. Prodaja ulaznica ići će sat vremena prije svake projekcije, u prostoru knjižnice, ili ih možete rezervirati putem e-pošte (7ffgvk@gmail.com). 

Detaljnije o samom programu 7. filmskog festivala potražite na poveznici ili stranicama Filmskog festivala glumca.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno