24 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. srpnja 2022.

Ovogodišnji Memorijal Robert Bajtal okupio KUD-ove iz Ivanovca, Sibinja i Vinkovaca

Više od autora

- vl promo-


U organizaciji vinkovačkog Kulturno umjetničkog društva Lisinski održan je 21. Memorijal Robert Bajtal u spomen na tragično preminulog člana KUD-a.

Vinkovačni su na korzu ispred Gimnazije mogli vidjeti folklorne plesove iz raznih dijelova Hrvatske, a kroz program su im se predstavili KUD-ovi iz Ivanovca i Sibinja te svi ansambli Lisinskog.

„Imali smo priliku, po 21. puta, vidjeti sve ono što u Lisinskom pripremaju kroz godinu. Mogli smo vidjeti svo bogatstvo i sve ono što Lisinski ima za ponuditi, ne samo Vinkovcima, nego i čitavom svijetu jer mislim da nema kontinenta gdje nisu nastupali”, rekao je gradonačelnik Ivan Bosančić.

Ovogodišnje izdanje vratilo se starom programu nakon dvije godine. Podsjetimo, prošlo godine je Lisinski proslavio veliki jubilej – 70 godina djelovanja – te je Memorijal održan u sklopu programa Vinkovačkih jeseni, dok se 2020. nije održao zbog pandemije.

„Započet je kao Memorijal Robert Bajtal u spomen na našeg poginulog člana, kasnije je prerastao to i postao je jedan festival u cilju promocije folklora, očuvanja kulturne baštine i tradicije, kako Vinkovaca tako i cijele Hrvatske”, kazao je Saša Dević, predsjednik KUD-a Lisinski Vinkovci.

Ove godine predstavljene su splitske, bunjevačke, baranjske, ali i mnoge druge nošnje koje krase hrvatsku folklornu baštinu.

„Nastojimo odabirom gostiju pokriti sve dijelove Hrvatske, dakle od Dalmacije, Baranje, Slavonije kako bismo svake godine obogatili program i učinili ga što raznolikijim”, navodi Dević.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno