5 C
Vinkovci
Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Pacijent iz Osijeka nema koronavirus

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

U Hrvatskoj za sada nema oboljelih od koronavirusa, u Europskoj uniji bilježi se 21 oboljela osoba, u svijetu 14.564, dok je ukupno umrlo 305 ljudi, objavio je to danas Hrvatski zavod za javno zdravstvo. To znači da su nalazi pacijenta smještenog u osječkoj bolnici negativni, odnosno oni pokazuju kako 26-godišnji muškarac iz Đakova nema koronavirus.

Potvrdila je to i ravnateljica Klinike za infektivne bolesti Dr. Fran Mihaljević prof.dr.sc. Alemka Markotić za Dnevnik HRT-a. Objasnila je da su jučer radili uzorke krvi i gornjih dišnih puteva, jedan je test bio blago pozitivan, a drugi takozvani potvrdni test, i jučer i danas, bio je negativan. “Bolesnik je deseti dan po povratku iz Kine dobio temperaturu jednokratno 38 stupnjeva i postupili smo sukladno pravilima struke. Kolege iz obiteljske medicine su ga najavile u bolnicu, a mi smo ga primili i izolirali. Bolesnik je dobro, nema temperaturu danas i bez poteškoća je, no i dalje izoliran. S obzirom na to da je bolesnik dobro, planiramo ga otpustiti kući”, poručila je danas predstojnica Klinike za infektologiju osječkog KBC-a Ljiljana Perić. Napomenula je kako su u stalnom kontaktu s ministrom i s ravnateljstvom te da je KBC Osijek spreman pratiti daljnji razvoj događaja i zbrinuti sve bolesnike. Dodala je kako je moguće da se koronavirus pojavi kod nas, ali da nema mjesta panici.

“Imamo dovoljno iskustava sa sličnim situacijama i nadam se da će se dobrim radom epidemioloških službi i dobrim praćenjem svih pacijenata suzbiti eventualno širenje ovoga virusa”, naglasila je Perić.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno