26 C
Vinkovci
Petak, 19. srpnja 2024.

Padalo ili ne, od 16 sati 500 porcija fiša za građane na 3. Vinkovačkoj fišijadi

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Udruga ljubitelja kuhanja Ervenica Vinkovci i Turistička zajednica Grada Vinkovaca danas organiziraju 3. Vinkovačku fišijadu.

Natjecanje u pripremi znamenitoga šokačkog ribljeg specijaliteta okupit će fiš majstore ispred hotela Slavonija. Do zaključenja ovog teksta, svoju prijavu potvrdilo je šezdesetak ekipa, a ako vrijeme bude manje naklonjeno, stiže šator pa će se priprema i kuhanje odvijati u natkrivenom prostoru, najavio je predsjednik Karlo Kovalisko u ime organizatora. Natjecatelji stižu iz Slavonije, Baranje, Osijeka, našeg dijela županije, dvije ekipe doputovat će iz Zagreba, a stari, veliki prijatelji Udruge Ervenica čak iz Splita, ne želeći fišijadu propustiti ni ove godine.

ARHIVA
ARHIVA

Zanimljivost je kako su prošlogodišnji pobjednici Kumovi iz Valpova odnijeli titulu državnog prvaka u Belom Manastiru, što je sjajna referenca vinkovačkom natjecanju. Organizirano na zavidnoj razini, za konačne ocjene brinu trojica sudaca s velikih natjecanja, a kušači i vinkovačkih kotlića. Natjecateljski fiš krčkat će se od 15 do 17 sati, a proglašenje pobjednika najavljeno je za 19 sati.

„Prva tri mjesta u dogovoru s Turističkom zajednicom Belog Manastira će sudjelovati na državnom natjecanju i ove godine. Naša Udruga osigurala je 300, 200, 100 eura za prva tri plasmana, uz pehare za pobjednike, a lišo neće ostati ni rezultati do 10 mjesta jer za nagrade brine TZ Vinkovci”, kaže Kovalisko.

ARHIVA
ARHIVA

Udruga Ervenica osigurala je tri kilograma ribe po ekipi, posudice, mjesto i tamburašku glazbenu pratnju uživo, a njihovo je ponijeti svoje začine. Kuhanje je bez drva, na plin zbog prostornih uvjeta u središtu grada, no to nije prepreka da bi bilo uspješno, veselo i dobro. Fišijada službeno počinje u 16 sati.

Članovi Udruge kuhat će za posjetitelje u dvije ture s preko 500 porcija pa će podjela trajati do 18 sati za sve one koji žele kušati pravi vinkovački fiš s tijestom ili kruhom.

Posebno iznenađenje u suradnji s tvrtkom Pekar pripremaju prezentacijom i podjelom njihovih proizvoda.

Dobra volja, dobra slavonska paprika, šaran, tijesto i dobro društvo jer fiš se ne jede sam, dobitna je kombinacija.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno