13 C
Vinkovci
Petak, 29. rujna 2023.

Paketu sa slatkišima danas će se posebno obradovati 20-godišnji Denis, mladić s poteškoćama u razvoju

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Na pragu svoga doma, u Vukovarskoj 184B, gradonačelnika Vinkovaca Ivana Bosančića sa suradnicima dočekala je Kristina Šarčević, majka troje djece od kojih je jedno s posebnim potrebama i pohađa Specijalne odjele OŠ A.G. Matoša. Sedamnaestogodišnja kćer putuje svaki dan u Ekonomsku školu u Vukovar, a tu je još i 25-godišnji sin. Suprug, kaže, pronalazi povremene poslove, a ona je s djecom. Za Božić putuju sestri u Njemačku koja ih je počastila putnim kartama kako bi cijela obitelj bila na okupu.

“Uvijek nas obraduje ovaj posjet našeg gradonačelnika osobno i na tome mu puno hvala. Nama uvijek sve dobro dođe s obzirom na cjelokupnu situaciju, a znate što djecu posebno obraduje bez obzira na godine”, kaže Kristina misleći na paket slatkiša, a koja nas je sve dočekala razgovorljiva i s osmijehom. Najbitnije je da smo svi na okupu, zaključuje, a sa svime što ih je snašlo, naučili su se nositi.

Povodom posjeta uoči nadolazećih blagdana, gradonačelnik je obitelji Šarčević, u suradnji s Gradskim društvom Crvenog križa Vinkovci dostavio paket namirnica da im se nađe pri ruci u ovo vrijeme povećanih troškova, ali i paketić za djecu koji će kaže, Kristina, njenog 20-godišnjeg Denisa posebno obradovati.

“Trudimo se pripomoći, pogotovo u vrijeme blagdana, Božića i Uskrsa. Uz ovu nesretnu inflaciju, znamo da ljudima nije jednostavno. Nikome nije, a pogotovo obiteljima koji se nađu u teškoćama. Drago nam je da zajednički s Crvenim križem i ostalima možemo pripomoći olakšati koji dan, jer zima je duga, blagdani stižu, stvore se određeni troškovi i nadamo se da smo kroz ove pakete barem malo olakšali trpezu koju bi svi trebali imati na svome stolu za Božić”, istaknuo je u razgovoru s Kristinom Šarčević.

Ove godine pokloni su osigurani za 36 socijalno ugroženih obitelji s 44 djece, a sastoje se od paketa s osnovnim obiteljskim namirnicama i prigodnog dara za djecu. No kroz jednokratne pomoći, ogrijev i ostale stavke socijalnoga programa, gradska uprava brine tijekom cijele godine za sugrađane u potrebi.

“Dođemo mi do dosta obitelji kroz ove naše programe i trudimo se gdje god možemo pripomoći. Socijalni program je specifičan i nadamo se da ga u nekom trenutku nećemo trebati, ali još uvijek imamo dosta potrebe”, zaključio je Bosančić i nastavio današnji posjet drugim obiteljima.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno