25 C
Vinkovci
Utorak, 5. srpnja 2022.

Papinu pozivu na molitvu za mir pridružuju se nadbiskup Đuro Hranić i pomoćni biskup Ivan Ćurić

Više od autora

- vl promo-

Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Na današnju svetkovinu Blagovijesti đakovačko-osječki nadbiskup Đuro Hranić i pomoćni biskup Ivan Ćurić pridružit će se biskupima cijeloga svijeta koji će se na poziv pape Franje pridružiti molitvi za mir i svečanom činu posvete cijeloga čovječanstva, na poseban način Rusije i Ukrajine, Bezgrješnom Srcu Marijinu.

Papa Franjo uputio je poziv svim biskupima svijeta da mu se na svetkovinu Blagovijesti – Navještenja Gospodinova, u petak, 25. ožujka 2022. godine, pridruže u molitvi u činu posvete Rusije i Ukrajine Bezgrješnom Srcu Marijinu.

U zajedništvu s papom Franjom, koji će čin posvete Bezgrješnomu Srcu Marijinu predvoditi u bazilici sv. Petra u Vatikanu, nadbiskup Đuro Hranić predvodit će misno slavlje s činom posvete u đakovačkoj katedrali sv. Petra s početkom u 18 sati, a pomoćni biskup Ivan Ćurić u konkatedrali sv. Petra i Pavla u Osijeku, s početkom u 18:30.

Molitvenom zajedništvu ovoga dana pozvani su pridružiti se svi svećenici, članovi zajednica posvećenoga života i svi vjernici Đakovačko-osječke nadbiskupije, moleći u marijanskim svetištima, župnim i drugim crkvama i kapelama na području nadbiskupije.

Prema dosadašnjim informacijama, molitvom na svetoj misi u 18:30 pridružuje se i vinkovačka Župa Srca Isusovog.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno