Screenshot: Dallas promo
Globalna izolacija je i refleksivna inspiracija. Upravo stoga je grupa Paraf u karantenskim uvjetima složila specijalni mashup “Misli”. Posrijedi je nova verzija spojenih pjesama “Zlatno doba” s albuma “Zastave” i “Metalci”, bonus-skladbe s prošlogodišnje obljetničke vinilne verzije toga albuma. “Misli” su se rojile na Kvarneru tijekom zabrane izlaska, a osim članova Parafa, u snimanju toga jedinstvenog audio i videozapisa sudjelovali su i njihovi prijatelji.
Paraf i prijatelji na taj su način pjesme stare 35 godina transformirali u zvukovnicu novog doba, doba u kome su visoko podignuta ograničenja. Upravo stoga, ovo je svojevrsni off-projekt Parafa, nastao u specifičnim produkcijskim uvjetima i namijenjen je ponajprije njihovom fanovima koji su ih podržali na lanjskim i ovogodišnjim koncertima.
“Misli” su, zapravo, PARAFraza izvornih ideja s albuma Zastave koja je primjerena vremenu koje nas neumitno mijenja.
Originalnu glazbu i tekst “Metalaca” koje potpisuju Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Mladen Ilić i Goran Lisica, novim su aranžmanom ogrnuli Deni Šesnić te Zdravko i Pavica Čabrijan.
Pjesmu “Zlatno doba” (Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Dušan Ladavac, Robert Tičić, Goran Lisica) za ovu su priliku aranžirali Pavica i Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen i Deni Šesnić.
Video spot “Misli” zajedno su režirali Zdravko Čabrijan i Deni Šesnić (koji je zaslužan i za snimanje te montažu), a iza kamera su bili Martino Šesnić i Goran Šafarek.
Ovaj jedinstveni audio i video zapis, zajedničkim snagama su realizirali Paraf i prijatelji, a oni su: Pavica Čabrijan, Zdravko Čabrijan, Raoul Varljen, Deni Šesnić, Mario Hrabrić, Alen Tibljaš, Martino Šesnić, Darko Dujmović, Davor Dujmović, Anton Katunar, Petar Dolinšek, Max Dolinšek.
Podsjetimo, prošle godine Paraf je objavio novu pjesmu nakon 33 godine – “Bez lica”, a također je objavljeno i posebno vinilno izdanje albuma Zastava u povodu 35. godišnjice originalnog izdavanja koje uključuje i dodatnu pjesmu “Metalci”. Također, održali su veliku regionalnu turneju nastupivši u Novom Sadu, Beogradu, Rijeci, Ljubljani i Zagrebu.