2 C
Vinkovci
Petak, 8. prosinca 2023.

Pater Horvat i građani u dva dana u humanitarne svrhe prikupili više od 10 tisuća eura

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Novu lavinu dobrote pokrenuo je na svojoj Facebook stranici, koju inače prati čak 168 tisuća ljudi, pater Stjepan Ivan Horvat, naš Vinkovčanin velikog srca koji nerijetko uz pomoć društvenih mreža pomaže najpotrebitijima. I ovoga puta pomoć je usmjerena Marijinim sestrama u Beninu koje grade ambulantu za djecu.

„Dragi ljudi, trebamo vašu pomoć! Jeste li kada pomislili da sagradite ambulantu za djecu u nekoj siromašnoj zemlji? Sami teško, ali po onoj narodnoj kamen po kamen zajedno možemo puno više nego što mislimo”, uputio je pater svoj prvi apel, dodavši kako su Marijine sestre u afričkom selu Banigbé-Gare već počele s gradnjom ambulante za djecu.

Iskopan je bunar, kupljen generator za pumpanje vode i spremnik za vodu, a na terenu su se počele izrađivati ciglice za izgradnju, s obzirom da je kupovina cigle tamo preskupa. Prvo je na redu ograda kako bi kupljeni materijal bio na sigurnom, a potom će se krenuti dalje uz pomoć svih onih željnih pomoći.



„Ciglicu po ciglicu skupljaju i grade bolje sutra za bolesne mališane. Ajmo im pomoći”, pozivao je Stjepan Ivan čiji su vapaji urodili plodom. U prva 24 sata prikupljeno je 8.668,23 eura, a danas, dva dana nakon objave uplaćeno je preko 10.500 eura što je više od 80 tisuća kuna.

„Uvijek me razveseli kad vidim kako je malo potrebno da se organiziramo i pomognemo onima koji su u većoj potrebi nego mi, a na žalost puno ih je kako u našoj Domovini tako i širom svijeta. Nas puno ako se odreknemo samo jedne kave i s tim pomognemo možemo jako puno. Ma nevjerojatni ste! Bog vas stostruko nagradio! Budite sigurni da će novac doći u prave ruke i biti iskorišten za potrebe rada sa siromašnima u Beninu. Hvala vam do Neba”, poručio je Vinkovčanin.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno