3 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Paul The Walrus objavio svoj prvi album “Sunset Clause” koji nas vraća u tople ljetne noći

Više od autora

- vl promo-

Ovih dana izašao je dugo očekivani album grupe Paul The Walrus koji svojim izričajem neodoljivo podsjećaju na Beatlese s daškom indie zvuka. Ime albuma je poteklo od legalnog termina “Sunset Clause” što je klauzula koja cijeli ugovor proglašava ništavim nakon datuma određenog u toj klauzuli. Do imena je došao osnivač benda Borna Mijolović, koji u slobodno vrijeme editira poslovne podcastove te ga je izvukao iz jednog knjigovodstvenog podcasta. Album je u potpunosti snimljen i izmiksan u DIY produkciji na laptopu starom 10 godina u njegovoj spavaćoj sobi. Osebujni glazbenici Borna Mijolović, Ivan Luić, Martin Trgovec – Greif i Miro Kadijević ne kriju koliko je truda utkano u svaku pjesmu što se može osjetiti u kvaliteti izvedbe i riječima pjesama.

“Zvuk albuma je drugačiji nego moja prijašnja izdanja tako da sam u  “Sunset Clause” dosta koristio umjetne i  plastične zvukove syntha da stvorim nostalgični sound koji me asocira na plastične dječje instrumente”, kaže Borna, osnivač benda.

S albuma su do sada već objavljeni neki singlovi među kojima su: “Breathe” snimljen u Londonu s londonskim glumcem Scottom Mckenziem te “Shade” koji je animirani projekt Mirte Filipović, Bornine djevojke koja je zaslužna za sav vizualni identitet benda. Naslovnicu albuma potpisuje Mirta te kao svoju inspiraciju navodi nostalgiju vizuala reklama za sladolede i slatkiše ranih 90-tih.


“Tijekom snimanja albuma jako sam bio inspiriran Weezerom, Blurom, Beach Boysima i naravno Beatlesima tako da je ovaj album obilježen nostalgičnim, ali i nešto modernijim zvukom naspram mojih prijašnjih izdanja”, osvrnuo se Borna na inspiraciju koju crpi iz svojih idola.

“Proces albuma je logično bio dugotrajan i težak jer osim što sam sve u njemu sam radio, morao sam se šaltati između svog day joba editiranja suhoparnih i beskonačnih financijskih podcastova i nakon toga probati raditi plastične 90-s synthpop pjesme. Album je snimljen pola-pola u ne ventiliranoj garaži u utrobi Trešnjevke i mojoj spavaćoj sobi. Malo je za reći da je album DIY. Težak posao”, kaže Borna.

Do sada Paul The Walrus iza sebe ima nastupe na najvećim hrvatskim festivalima poput INmusica i Ferragosto Jama, te uz svoj nadolazeći album planiraju europsku turneju. Paul The Walrus je izabran za Europavox Top 10 Bands of November, imali su live nastup na HRT-u u emisiji Garaža, a prvi hrvatski Music Export Office ih je uključio u kategoriju “On The Move” kao bend spreman za export u inozemstvo.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno