20 C
Vinkovci
Petak, 2. lipnja 2023.

Paula Čikvari te Matej i Filip Markota državni prvaci u pojedinačnim kategorijama

Više od autora

- vl promo-
Mario Kurhelec
Mario Kurhelec
mario.kurhelec@novosti.hr

Državno prvenstvo školskih sportskih društava u judu 2021. okupilo je u Vinkovcima zaljubljenike u sport i judo osnovnih škola iz deset županija Lijepe Naše, a saznali smo i pobjednike ovog natjecanja. Djecači i djevojčice iz klupskog i školskog sporta odmjerili su snage u nekoliko kategorija te dali sve od sebe za svoje timove, trenere, škole i klubove.

Natjecanje je bilo dugačko, ali kvalitetno organizirano zahvaljujući zajedničkom trudu Hrvatskog  judo saveza, Judo kluba Vinkovci, Školskog sportskog saveza Vukovarsko-srijemske županije i Hrvatskog školskog sportskog saveza. Sav trud i napor organizatora, sudaca, tehničke komisije i voditelja bio je upravo za mlade sportaše, a vidjevši njihova nasmiješena lica, sve je bilo lakše. Njihova ljubav i poštovanje prema judu i školskom sportu strujila je dvoranom Ekonomske i trgovačke škole Ivana Domca, a sportski duh i fair play bili su prisutni tijekom cijelog dana natjecanja.

Od vinkovačkih judaša najzapaženije rezultate ostvarili su Filip i Matej Markota te Paula Čikvari. Filip je u kategoriji do 27 kg osvojio prvo mjesto, a Matej je isti rezultat ostvario u kategoriji do 34 kg.


„Judo sam počela trenirati u prvom razredu i jako sam sretna što sam pobijedila, ovo mi je prvi put. Ja bih da se čim više ljudi uključi u judo jer je to jedan predivan sport. Želim se i dalje baviti judom kad narastem jer je meni to jedna od najvažnijih stvari u životu“, rekla je Paula Čikvari iz Osnovne škole Vladimira Nazora Vinkovci. Prvo mjesto u kategoriji dječaka odnosi Osnovna škola Filipa Lukasa (Kaštel Stari), dok su se u kategoriji djevojčica zlatom okrunile djevojke Osnovne škole Bana Josipa Jelačića (Zagreb). Osnovna škola Ivana Gorana Kovačić Vinkovci zauzela je peto mjesto u poretku dječaka, dok je Osnovna škola Vladimira Nazora kod djevojčica zauzela devetu poziciju.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno