13 C
Vinkovci
Četvrtak, 19. svibnja 2022.

Pećkin dim iz saloonske spilje!

Više od autora

- vl promo-
foto: Hrvoje Vučko

Naučili smo kako se iz već kultne vinkovačke “saloonske spilje” zna izroditi svašta zanimljivo, pa i unatoč rijetkim svirkama ili izložbama… kojim se dičio ovaj prostor, čini mi se kako će i ovo nesretno apstinencijsko-pandemijsko vrijeme ipak uroditi plodom. Jer je dio ekipe, koja je nekada činila jezgro popularnog benda Bruno & +40, ipak odlučila nastaviti dalje sa sviranjem, sebi za dušu a nama na veselje…

Kako saznajem, ime novog benda bit će Pećkin dim, kojemu je unatoč “facebook natječaju”, ipak kumovala najbolja poznavateljica ovdašnjih prilika, Valerija K. Pećkin dim još uvijek nema jasan repertoar, ali ono u što su sigurni, jest da će im se repertoar zasnivati na “jednostavnom”, spoznaji koja valjda proizašla iz njihova evidentnog iskustva. Bend je u osnovi trio, iza kojeg stoji gitarist i pjevač Darko Janjić (Bruno & +40, Gigant), basist Hrvoje Vučko (Bruno & +40) i bubnjar Igor Samardžić Špiga.

Nadajmo se kako ćemo ih već na ljeto imati priliku čuti i vidjeti na terasi Saloona (ili negdje drugdje), kada će nas “šopati” s hrpom evergreena ili nekih drugih zaboravljenih pjesama, naravno na sebi svojstven način. Živi bili pa vidjeli. I uživali!

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno