Talentirani multi-instrumentalist James Bay  i sve zamjećenija Julia Michaels udružili su snage na dirljivoj pjesmi čija je tema snaga ljubavi a zove se Peer Pressure.

Pjesma istražuje kompleksne teme kao što su srodne duše i način na koji ljubav može srušiti sve naše emocionalne zidove koje gradimo kako bismo se zaštitili. Pjesmu produkcijski potpisuje Joel Little (Lorde, Khalid), a James Bay je komentira riječima: “Mislim da je vrlo lako neprestano biti na oprezu i nikom ne dozvoliti da nam se približi i u potpunosti nas upozna. Peer Preassure govori o tome kako svi ti zidovi padnu jednom kad naiđe ona prava osoba.”

“Iskustvo suradnje s ovako talentiranim glazbenikom bilo je vrlo zabavno, a rezultat je pjesma u koju smo se oboje iznimno zaljubili. Nadam se da će i publika dijeliti naše mišljenje”, nadodala je Michaels.

James Bay je prethodne godine objavio studijsko izdanje “Electric Light”, koje je donijelo singlove “Wild Love”, “Pink Lemonade” i “Us”. Imao je priliku predstaviti svoj rad u popularnim emisijama kao što su Saturday Night Live, The Ellen DeGeneres Show i Jimmy Kimmel Live!, a pripala mu je i čast da prethodnog ljeta na londonskom Twickenham stadionu nastupa kao support legendarnom sastavu The Rolling Stones.

Svoju međunarodnu glazbenu karijeru je započeo 2014. godine debitantskim albumom “Chaos And The Calm”, na kojem su se našli hit-singlovi “Hold Back The River” i “Let It Go”. Prvijenac mu je donio i tri nominacije za nagradu Grammy u kategorijama za Najbolji rock album, Najbolju rock pjesmu i Najboljeg novog izvođača. Dobitnik je nagrade BRIT, te je do danas prodao više od 5 milijuna primjeraka albuma i sakupio više od 4 milijarde streamova.

James početkom ožujka kreće na samostalnu turneju u SAD-u i Kanadi, dok će u Europi tijekom ljetnih mjeseci nastupati kao support Edu Sheeranu. Hrvatskoj će publici najbliži biti koncerti u Pragu, Rimu, Milanu i Klagenfurtu. Svi datumi turneje dostupni su na službenoj web stranici.