Foto: Mateo Jurčić / Aquarius records press
Nakon sjajnih koncertnih promocija prvog albuma “9OF3” gitarističkog tria Pešut, Lesić i Kovačić, stiže i prvi singl – “Lenny Bonham”. Uzbudljivu instrumentalnu poslasticu prati i video spot visoke produkcije u maniri hollywoodskih akcijskih filmova koji će vas ostaviti bez daha.
Miroslav Lesić, Ivan Pešut i Bruno Kovačić bi vam rado rekli da su zaslužni za ideju spota, njegovu realizaciju ili barem casting, ali istina je ipak da su oni zaslužni “samo” za stvaranje pjesme “Lenny Bonham” koja je pak inspirirala redatelja Artema Dushkina iz Lumiere produkcije da u četiri i pol minute “ugura” cijeli akcijski film.
Pljačka casina, brzi automobili, policijska potjera, bijeg avionom, vile s bazenom, mafijaški bossovi… uz izvanredan casting i mlade glumce Sandra Stanojevića i Deu Dević te nevjerojatnu fotografiju kamermana Matea Jurčića garantira potpuni užitak i napeto proživljavanje cijelog video spota.
Artem Dushkin imao je naputke da 9OF3 žele jednostavan spot, međutim glazba mu je govorila suprotno. Kao obožavatelja Tarantina i te vrste hollywoodske produkcije pjesma ga je odvela u akcijske vode. Zamislite izraze lica našeg gitarističkog trojca kad im je Artem ispričao scenarij! Zaprepaštenje je trajalo nekoliko sekundi, a onda su uslijedili široki osmijesi.
Snimanje je za sve uključene bilo izvanredno iskustvo. Artemova ideja je bila da svaki od 9OF3 trojca odigra malu cameo ulogu. Pa tako Bruno Kovačić glumi zaštitara u casinu, Miroslav Lesić je pilot aviona, a Ivan Pešut plaćeni ubojica! Dečki smatraju da su im uloge sjajno pogođene. Kako su sudjelovali u snimanju samo nekih dijelova priče, jedva su dočekali završnu verziju koja ih je potpuno oduševila.
“Početak spota događa se u casinu, ja glumim zaštitara. Artem mi je objasnio što očekuje, obukao sam odijelo i snimanje je počelo. Malo mi je bilo čudno jer je u casinu bilo ljudi. U to ulijeće dvoje maskiranih pljačkaša a ljudi se bacaju na pod, vrište, vire iza stolova… Tek tad shvaćam da su oko mene statisti!
Glavni glumac Sandro Stanojević nam priča kako je u pauzi snimanja došao do čovjeka na poker automatu, prislonio mu lažni pištolj na rebra misleći da je to netko od ekipe. Čovjek se skamenio, polako ga pogledao, a Sandro tad shvaća da je riječ o mušteriji casina a ne o statistu. Sve je završilo uz smijeh.”, anegdotu sa snimanja prepričao je Bruno Kovačić.