Kontaktirajte nas

Sport

Pet medalja za Ana Mariju Kovač na PH u Splitu

Objavljeno

-

U Splitu je održan „Croatia open 2018.“ Otvoreno plivačko prvenstvo Hrvatske za osobe s invaliditetom. Na 50 metarskim bazenima nastupilo 19 klubova sa 107 plivačica i plivača iz šest zemalja (Hrvatska, Slovenija, Srbija, Italija, Bosna i Hercegovina, Austrija). U brojnoj i kvalitetnoj konkurenciji, Ana Marija Kovač iz Plivačkog kluba Barutana, a pod vodstvom profesorice Marine Zulumović, osvojila je tri prva mjesta u juniorskom dijelu natjecanja: na 50 metara slobodno, 50 metara leđno i 50 metara leptir.
Osim toga Ana je u općoj kategoriji bila druga na 50 metara leđno i 50 metara slobodno, a bila je četvrta i na 50 metara leptir. Treba napomenuti kako je mlada plivačica Barutane u svim kategorijama isplivala osobne rekorde.

Aktualno

Župan Dekanić primio vinkovačkog MMA borca Maria Žgelu

Objavljeno

-

Napisao/la

    143 pregleda

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić danas je u maloj županijskoj vijećnici primio vinkovačkog MMA borca iz kluba Valens Maria Žgelu i njegovog trenera Iliju Zirduma. Povod je bila Žgelina pobjeda karijere u finalnoj borbi FEN promocije u Poljskoj gdje je knockoutom pobijedio domaćeg borca Adama Kowalskog, desetoga na listi u Poljskoj.

Mario Žgela, moglo se čuti, u ovom je sportu četvrtu godinu, prije toga nije se bavio sportom, a iza njega je osam borbi.

„Riječ je o šest pobjeda i dvije izgubljene borbe. Prva je bila izgubljena pa su uslijedile tri pobjede zaredom, potom sam izgubio jedan meč i sada sam zaredao tri knockouta”, istaknuo je Žgela zahvalivši županu na prijemu i podršci. U cijelu ovu priču, kazao je, ušao je srcem i ništa mu nije nije teško posebice nakon pobjede u Poljskoj, koju smatra krunom svog dosadašnjeg rada, a trenira šest dana tjedno i svaki trening traje po tri sata.

Žgelin trener Ilija Zirdum istaknuo je kako je Mariu, koji je svoju prvu borbu odradio samo sedam dana po dolasku u klub, samo nebo granica i pred njim je sigurno sjajna sportska budućnost. „Ova borba u Poljskoj samo je jedna od četiri ukupno ugovorene u FEN organizaciji”, kazao je Zirdum.

Župan Dekanić istaknuo je kako od samoga početka mandata nastoji skrenuti pozornost javnosti sugrađane koji su uspješni na poljima u kojima djeluju, pa ga tako iznimno veseli i uspjeh Maria Žgele u Poljskoj, a ta pobjeda pokazuje kako Mario ima sve predispozicije da postane zapažen borac na svjetskoj MMA sceni.

„Njegov je uspjeh jedan od najboljih primjera kako se uz puno predanog i konstantnog rada, bez velike financijske koristi i interesa, može doći do vrhunskih rezultata”, naglasio je župan, koji je uz čestitke na osvojenoj borbi obećao i potporu, kako Mariu, tako i drugim mladim sportašima i njihovim klubovima. „Njihovi rezultati nisu samo njihova nego i promocija cijele Vukovarsko-rijemske županije kako u zemlji tako i u inozemstvu”, istaknuo je župan Dekanić.

Nastavi čitati

Slavonija

Ivankovčanima 11 odličja na Kupu sv. Nikole

Objavljeno

-

Napisao/la

    184 pregleda

U Varaždinu je održan 16. Kup sv. Nikole, međunarodni karate turnir na kojemu je nastupilo 544 natjecatelja iz 48 klubova i 4 države (Bosna i Hercegovina, Slovenija, Mađarska i RH). Zavidan uspjeh ostvarili su i predstavnici Ivankova.

Karate klub „Max“ Ivankovo na natjecanje je prijavio 16 natjecatelja u 14 kategorija koji su tom prilikom osvojili ukupno 11 odličja – 3 zlatna, 3 srebrna i 5 brončanih odličja.

Zlatno odličje osvojili su Iva Kockarević, Leona Anđelić i Luka Požega, srebro je otišlo u ruke Lane Anđelić, Eve Požega i Veronike Blažević, dok su se broncom okitili Nika Brkić, Emanuela Kockarević, Petra Dogan, Luka Žgela i Luka Požega.

Na natjecanju su još nastupili Lara Žgela i Petar Barišić, a natjecatelje je vodio trener karatea David Žgela.

U sudačkoj postavi bio je i ivankovački trener karatea i međunarodni sudac Zdravko Perlić.

Nastavi čitati

Aktualno

Zrakoplovni klub Vrabac poziva kandidate na upis u pilotsku školu

Objavljeno

-

Napisao/la

    255 pregleda
FOTO: Zrakoplovni klub Vrabac

Zrakoplovni klub Vrabac ove godine uspješno je proveo šest planiranih aktivnosti, a redom su to bile Dječja zmajada, One Day Pilot, međužupanijsko natjecanje za Dan grada Vinkovaca, Vinkovačke jeseni na aerodromu, Aero – rally te Memorijal slavonskim zrakoplovcima.

Osim navedenih aktivnosti treba izdvojiti i prodaju dosadašnjeg školskog aviona tipa Storch 582 te nabavku aviona marke Tecnam – P92 Echo koji je kupljen uz veliku pomoć pojedinih članova kluba.

Voditelj zrakoplovne škole, Milan Mravinac, uspješno je isposlovao nove certifikate škole koje je klub dobio u studenom ove godine te je uz to odobren i Organizacijski priručnik koji detaljno propisuje metodiku rada online teorijske nastave. Treba napomenuti kako su usklađena i dva nova programa za zmajeve i avione sa silabusima Zrakoplovne agencije. Ovime su stvoreni uvjeti za nastavak rada škole unatoč pandemiji i ograničenjima koja sa sobom nosi.

Škola će upisivati zainteresirane kandidate za športsko – rekreativno zrakoplovstvo do 31.12., a teorijska online nastava započet će tijekom siječnja 2022. godine. Kandidati koji uspješno svladaju teorijski dio i prođu ispite pred komisijom moći će još tijekom godine završiti i praktični dio obuke, odnosno, letenje s instruktorom po programu škole, a do kraja sezone (jesen 2022.) dobit će pilotsku dozvolu. Nakon završene obuke imat će mogućnost letenja klupskim avionima ili kupovine vlastitog zrakoplova.

Iz kluba ističu kako je Slavonija uvijek bila poznata po izvrsnim pilotima te se nadaju kako će svojim doprinosom nastaviti ovaj pozitivan trend.

Nastavi čitati

Zadnje objave

Aktualnoprije 39 minuta

Po dnevnu dozu vitamina C i D na vinkovačku tržnicu i pod zubatim suncem

Smrznuti obrazi, kape, rukavice, šal jutros su bili obvezna oprema na minusu koji je uz zubato sunce okupao vinkovačku tržnicu....

Aktualnoprije 4 sata

Župan Dekanić primio vinkovačkog MMA borca Maria Žgelu

Vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić danas je u maloj županijskoj vijećnici primio vinkovačkog MMA borca iz kluba Valens Maria Žgelu i...

Vijestiprije 4 sata

Na ovogodišnjoj 26. likovnoj radionici Dječjeg doma Sv. Ana sudjelovalo 7 umjetnika

„Ljubav je to s kojom se čovjek rodi, a ono što se dogodi na samoj radionici stvar je izazova i...

Aktualnoprije 4 sata

U Hrvatskoj zaražena nova 4751 osoba, 54 umrle

Koronavirus je u Hrvatskoj potvrđen kod nove 4751 osobe, a 54 zaražene su umrle u protekla 24 sata, priopćio je...

Aktualnoprije 5 sati

Jurio autocestom 239 km/h

Policijski službenici Postaje prometne policije Vinkovci su u ponedjeljak, oko 22 sata na autocesti Zagreb-Lipovac, kod čvora Spačva, zatekli vozača...

Aktualnoprije 6 sati

Na koronavirus u županiji pozitivno 126 osoba

U Vukovarsko-srijemskoj županiji, prema podacima pristiglim do 8:00 sati, u posljednja 24 sata je 126 novih  pozitivnih osoba  na COVID-19...

Vijestiprije 8 sati

Šumoborci u mjesec dana posadili 15 000 sadnica diljem Hrvatske

Tisuću volontera nazvanih Šumoborci posadili su u posljednjih mjesec dana više od 15.000 sadnica diljem Hrvatske kao odgovor na klimatske...

Aktualnoprije 9 sati

Osposobljavanje iz civilne zaštite za čelnike općina, gradova i županija

Ravnateljstvo civilne zaštite jučer je u Osijeku provelo osposobljavanje novoizabranih čelnika s područja Osječko-baranjske, Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije. Pozdravljajući polaznike...

Najčitanije