Foto: Kinematografi Osijek press
Četvrtak 14. siječnja u 17 h rezervirajte za prvi Live Stream Film Talk u sklopu projekta Resonance Cinema. Cultural Hub for Curious Minds. Na rasporedu je slovenski film Razredni neprijatelj čiju projekciju organizira Mestni Kino Ptuj, a film će biti istovremeno prikazan online u sva 4 kina uključena u projekt. “Film Talk” je potprogram projekta koji ima za cilj predstavljanje najdražih filmova iz svake zemlje uključene u projekt (Slovenija, Mađarska, Hrvatska i Bugarska) gledateljima partnerskih zemalja te organiziranje panel rasprave uživo s redateljem filma nakon projekcije. “Razredni neprijatelj” je slovenski kandidat za nagradu Oscar 2014. godine, snimljen po istinitom događaju iz jedne od slovenskih srednjih škola u kojoj su se učenici pobunili protiv novog profesora. Netrpeljivost učenika prema strogom profesoru njemačkog jezika raste iz dana u dan, što kulminira kada učenica Sabina počini samoubojstvo, a učenici za to krive upravo njega. Film će biti dostupan za besplatno gledanje online putem LINK-a s početkom u 17:00 h (engleski titl), a u isto vrijeme će se film prikazivati i na velikom platnu kina Urania uz naplatu ulaznica (hrvatski titl). U razgovoru s redateljem Rokom Bičekom ćete moći sudjelovati uživo preko ZOOM-a i Facebooka, s početkom u 20 h.

U novom filmskom tjednu na program premijerno stižu 4 nova filma. Što biste učinili da morate organizirati vjenčanje iz snova muškarcu u kojeg ste zaljubljeni, a da vi niste njegova mlada? Upravo to se dogodilo organizatorici vjenčanja Marini u filmu Dok nas vjenčanje ne rastavi.
Od autora filmova “10 Cloverfield Lane” i “Opasnost iz dubine” dolazi napeta priča o preživljavanju Izgubljeni na horizontu. Ono što je trebalo biti kratak let, pretvorilo se u pitanje života i smrti kada se Sara i Jackson nađu u avionu bez pilota dok ih okružuje samo beskraj oceana i neba.

U Kino klubu od četvrtka možete pogledati 2 europska naslova. Obiteljska sportska  avantura Najnogometaši govori o prijateljstvu, čarima djetinjstva te moći timskog duha. Hoće li Pakete i Helena uspjeti razriješiti misteriju koja ih je zatekla te spasiti svoje prijateljstvo?
Nakon uspješne trilogije koja je završila satiričnom dramom “Golub sjedi na grani i promišlja egzistenciju”, O beskraju je prvi uradak proslavljenog redatelja Roya Anderssona, a za njega je i nagrađen Srebrnim lavom u Veneciji 2019. godine. Ovaj melankolično humoristični kaleidoskop priča o ljepoti, okrutnosti i banalnosti postojanja, u kojemu nas pripovjedač po uzoru na Šeherezadu vodi snovitim krajolikom napučenim usamljenim dušama u potrazi za iskrenim međuljudskim kontaktom.
Ne propustite pogledati ni psihološki triler Bježi o djevojci Chloe koja otkriva tajnu o svojoj „brižnoj“ majci i tada kreće opasna i zlokobna igra živaca te animirane i sinkronizirane avanture Medo sa sjevera Ključevi kraljevstva o polarnom medi Normu koji biva optužen za zločin koji nije počinio i Duša (Pixar) o učitelju glazbe Joeu koji je oduvijek sanjao da će postati profesionalni jazz svirač.
Novi program kina Urania možete pogledati OVDJE.