11 C
Vinkovci
Nedjelja, 21. travnja 2024.

Pet pobjeda i jedan poraz za europsku broncu Stiva Tomića

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

U talijanskom gradu Follonica u subotu održan je Europski kup za uzrast kadeta, bodovni međunarodni turnir iz kalendara Europske judo unije. Na njemu je nastupio ukupno 461 natjecatelj/ica iz 27 zemalja.

Na najecanju je nastupio i ponajbolji član Judo kluba „Vinkovci“, peterostruki osvajač medalja s prvenstava Hrvatske Stiv Tomić u kategoriji -66 kilograma koja je bila zastupljena s 58 natjecatelja.

Judo je olimpijski sport koji uživa veliku popularnost u cijelom svijetu, brojna i jaka konkurencija na ovakvom natjecanju je uvijek prisutna, međutim Stiv je odlučio okruniti sav uloženi trud u svoje treniranje. To se vidjelo od samoga početka natjecanja, kažu u klubu.

Suvereno je vladao svojim borilištem te je u četiri borbe pobijedio dva Talijana te Čeha i Hrvata. Nažalost, u polufinalu je nakratko zaustavljen od sunarodnjaka D. Šegu. U repasažu u 6. i posljednjoj borbi pobjeđuje Francuza I. Tabeta što mu je donijelo 1. brončanu medalju s Europskog kupa.“Svi oni koji prate Stivove rezultate, znaju da je osvojena medalja rezultat dugotrajnog treniranja i upornosti. Njegova trenerica Ivana Kalinić koja ga je pratila i na ovome natjecanju vrlo je zadovoljna postignutim rezultatom.  I samoj, ovo postignuće puno znači.  Najavila je da Stiva i nekoliko klupskih koleg/ica vrlo uskoro čekaju kadetske pripreme u Poreču, a nakon toga nastup na seniorskom prvenstvu Hrvatske”, poručuju iz Judo kluba Vinkovci.

Uprava Judo kluba „Vinkovci“  zadovoljna je postignutim rezultatom Stiva na Europskom kupu što je zasigurno rezultat velikih ulaganja proteklih godina. Također, veseli i nedavni rezultat mlade Eve Brdar koja je na nedavnom prvenstvu Hrvatske u uzrastu kadetkinja osvojila zlatno odličje, ali i svih onih koji vrijedno treniraju i napreduju.

“Godina 2024. za članove kluba i Upravu započela je radno i uspješno. Samo treba nastaviti punim jedrima naprijed”, ponosni su vinkovački judaši.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno