-0 C
Vinkovci
Subota, 4. veljače 2023.

Pet Shop Boys najavili prvu seriju reizdanja albuma objavljenih za Parlophone

Više od autora

- vl promo-

Pet Shop Boys su najavili izlazak ‘Catalogue: 1985-2012’, seriju reizdanja svih svojih albuma objavljenih za Parlophone (Dancing Bear za Hrvatsku). Ovu definitivnu ediciju reizdanja pratit će remasterirani ‘Further Listening’ albumi sadržani od visoko kvalitetnih bonus pjesama i demo materijala nastalih u istom periodu kad i ‘glavni’ albumi te od pjesama koje su remiksirali sami Pet Shop Boys.

Sa svakim reizdanim albumom dolazi i opsežna knjižica u kojoj Neil Tennant i Chris Lowe raspravljaju svaku pjesmu te koja je dopunjena brojnim arhivskim fotografijama. Cijeli projekt dizajnirao je Farrow, dizajnerski studio zaslužan za prepoznatljive vizuale na Pet Shop Boys albumima iz 80-ih i 90-ih godina.
Ova serija reizdanja započet će 28. srpnja objavom triju albuma koja nose tri različita PSB zvuka: ‘Nightlife’, ‘Release’ i ‘Fundamental’.

‘Nightlife’ je tamno orkestrirana suradnja s producentima Rollom, Craigom Armstrongom i Davidom Moralesom, originalno objavljen 1999. godine. Ovo reizdanje dolazi u paketu s dva CD-a koja uključuju ekskluzivne, neobjavljene pjesme kao što su ‘Tall Thin Men’ i ‘For All Of Us’ te demo verzije ‘Vampires’, ‘Call Me Old-Fashioned’ i ‘Radiophonic’.

Drugo remasterirano reizdanje bit će album ‘Release’ na kojem gostuje Johnny Marr, bivši gitarist grupe The Smiths. Album je ušao u top 10 britanske ljestvicu albuma, a originalno je objavljen 2002. godine. On također stiže u društvu dodatnih materijala koji uključuju i neobjavljene pjesme ‘Motoring’, ‘The Night Is A Time To Explore Who You Are’, ‘Run, Girl, Run’ i ‘Reunion’, kao i nikada objavljene verzije pjesama ‘A Powerful Friend’ i ‘If Looks Could Kill’ snimane za session Johna Peel te do sad neobjavljen cover pjesme Gilberta O’Sullivana ‘Alone Again’ u kojoj, naravno, gostuje Elton John.

Treći u prvom nizu serije reizdanja bit će ‘Fundamental’, veličanstveni album kojeg je producirao Trevor Horn i koji je 2006. godine bio u top 10 UK albuma. Uz remasterirane originale bit će tu i album s ukupno 22 trake dodatnog materijala među kojima su razni demosi te neobjavljene pjesme poput ‘Ring Road’, ‘One-Way Street’ i ‘Dancing In The Dusk’, te do sad neizdani razni mixevi i remixevi.

Svaki album bit će remasteriran i objavljen na 180 gramskom vinylu te će od 28. srpnja biti dostupan i na streaming servisima. Catalogue reizdanja nastavit će se tijekom godine od prvog do zadnje PSB albuma objavljenog za Parlophone.

Pet Shop Boys će 12. kolovoza na Jazine Open Airu u Zadru održati svoj jedini hrvatski nastup ove godine. Neil Tennant i Chris Lowe donose ključne hitove iz povijesti pop glazbe: ‘Weast And Girls’, ‘Subrbia’, “Heart”, ‘Domino Dancing’, ‘Being Boring’, ‘Go West’ ‘Se A Vida E (That’s The Way Life Is)’, ‘Left To My Own Devices’ kao i singlove sa sjajnog prošlogodišnjeg izdanja ‘Super’ – ‘The Pop Kids’ i ‘Inner Sanctum’

Ulaznice su u prodaji po cijeni od 220 kuna, dok će na dan koncerta cijena biti 250 kuna.

PET SHOP BOYS: YOU ONLY TELL ME YOU LOVE ME WHEN YOU’RE DRUNK [1999]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno