2 C
Vinkovci
Nedjelja, 29. siječnja 2023.

Pet slučajeva kršenja mjera samoizolacije na našem području

Više od autora

- vl promo-

Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske javljaju da su u vremenu od 13. do 16. ožujka evidentirali ukupno devet dojava o kršenju mjera samoizolacije. Izvršenim provjerama, policijski službenici su utvrdili pet kršenja mjera samoizolacije o čemu je izviješten Državni inspektorat.

Nadalje, jučer 16. ožujka u 2,33 sata, policijski službenici Policijske postaje Vinkovci uhitili su 26-godišnjakinju iz Vinkovaca neposredno nakon počinjenja kaznenog djela. Naime, obavljenim očevidom utvrđeno je kako je 26-godišnjakinja oko 2,25 sati provalila u trgovinu informatičke opreme u Dugoj ulici u Vinkovcima te otuđila informatičku opremu i dnevni utržak pričinivši vlasniku materijalnu štetu u iznosu od više tisuća kuna. Po dovršenom kriminalističkom istraživanju, 26-godišnjakinja je, uz kaznenu prijavu, predana pritvorskom nadzorniku Policijske uprave.

Tijekom protekla 24 sata na području PU vukovarsko-srijemske zabilježene su tri prometne nesreće, od čega jedna prometna nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta i dvije prometne nesreće u kojima su četiri osobe teže ozlijeđene.

Naime, oko 7,45 sati na županijskoj cesti Privlaka-Otok 33-godišnjakinja iz Otoka je, u namjeri pretjecanja vozila ispred sebe, uslijed neprilagođene brzine, izgubila nadzor nad osobnim vozilom vinkovačkih registracijskih oznaka te udarila u osobni automobil vinkovačkih registracijskih oznaka kojim je iz suprotnog smjera upravljao 24-godišnjak iz Otoka. Vatrogasci DVD Otok su izvukli vozače iz vozila, te su hospitalizirani u OŽB Vinkovci gdje im je dežurni liječnik konstatirao teže ozljede. Druga prometna nesreća dogodila se oko 19,10 sati na državnoj cesti Vinkovci-Županja. Naime, 20-godišnjak iz Županje, upravljao je, pod utjecajem alkohola (1,52 g/kg), osobnim automobilom marke Porsche Cayenne bosansko-hercegovačkih registracijskih oznaka te je, uslijed neprilagođene brzine, izgubio nadzor nad vozilom, sletio s kolnika na zapadnu zemljanu površinu i udario u stablo nakon čega je, zbog siline udara, došlo do odbacivanja vozila preko kolnika na istočnu zemljanu površinu.

Pri upravljanju vozilom, vozač nije koristio sigurnosni pojas te je nakon udara u stablo ispao iz osobnog automobila na zemljanu površinu. U prometnoj nesreći teško su ozlijeđeni vozač i putnica u osobnom automobilu, 19-godišnjakinja iz Gradišta.

Protiv 33-godišnjakinje iz prometne nesreće kod Privlake i 20-godišnjaka iz prometne nesreće kod Županje slijede kaznene prijave nadležnom Općinskom državnom odvjetništvu zbog izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno