-2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 4. prosinca 2023.

Pet zlatnih plaketa i sedam posebnih nagrada za maketare AK „Fenix“ Cerić

Više od autora

- vl promo-
Aneta Pšihistal
Aneta Pšihistal
aneta.psihistal@novosti.hr

Nova maketarska sezona otvorena je prvim međunarodnim natjecanjem u ovoj godini koje je pod službenim nazivom „DUNAV 1255 – IV“ održano 25. ožujka u Novom  Sadu.

Natjecanje je održano u Pokrajinskom zavodu za zaštitu prirode Novi Sad u organizaciji maketarskog saveza Srbije i maketarskog kluba „Novi Sad“, a sudjelovalo je oko 150 natjecatelja iz osam država (Slovenija, Hrvatska, Bugarska, Rumunija, Slovačka, Češka, Bosna i Hercegovina i Srbija) s preko 700 maketa u natjecateljskoj konkurenciji. 

Među natjecateljima bili su i članovi Aero kluba “Fenix” Cerić, koji su postigli odlične rezultate.“Konkurencija, i juniorska i seniorska, bila je izuzetno jaka što je zadalo velike glavobolje sucima kako bi što realnije i kvalitetnije ocijenili izuzetno kvalitetne radove. Tim Aero kluba „ Fenix“ Cerić činili su: Darko Krajinović, Mato Barišić, Mato Rapčan, Edi Krajinović, Dragoljub Savanović, Damir Kuterovac i Stjepan Bartolović, te junior Damjan Krajinović, a natjecali su se s 28 maketa u 13 kategorija”, ističu u Fenixu zadovoljni rezultatima.

Damir Kuterovac osvojio je tri zlatne plakete, a Dragoljub Savanović i Mate Rapčan po jednu. Posebne nagrade organizatora i IPMS Srbija osvojio je Darko Krajinović (tri), Damir Kuterovac (tri) i Dragoljub Savanović (jedna i posebna nagrada organizatora za najbolju ručno izrađenu maketu).

“Odličan početak natjecateljske sezone za Aero klub „Fenix“ Cerić”, zaključuju u klubu.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno