2 C
Vinkovci
Utorak, 5. ožujka 2024.

Petak ujutro uz novi broj Vinkovačkog lista

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Nove 32 stranice Vinkovačkog lista donose i nove aktualnosti na kojima smo vrijedno radili proteklog tjedna. Sjajnih i zanimljivih priča ne nedostaje ni ovoga petka, čekamo vas uz prvu jutarnju kavu.

SJEDNICA GRADSKOG VIJEĆA
Usvojen prvi u eurima ujedno i ‘projektni’, proračun za 2023. težak 50,7 milijuna eura od kojih je gotovo 90 % ugovoreno s poznatim izvorima financiranja i vremenom realizacije.

UMIROVLJENICIMA BOŽIĆNICE OD 200 DO 400 KUNA
Isplata počinje 5. prosinca i ponovno će biti organizirana po mjesnim odborima, a prvi put će božićnice u iznosu od 200 kuna dobiti i korisnici osobne invalidnine.

KRIZA MIJENJA KUPOVNE NAVIKE VINKOVČANA, HRANA I DALJE POSKUPLJUJE
Razgovarali smo s građanima o promjeni kupovnih navika uslijed poskupljenja: “Možemo samo kukati, to nam je jedino ostalo”, komentiraju.

JUBILARNIH 60 GODINA BRAČNOG PARA GRUBEŠA
Nakon 60 godina Ruža i Tomislav, kažu, zadovoljni su s onim koliko im je Bog dao, zahvalni za obitelj i za brak. Kruna braka su 27 unučadi i petero praunučadi.

JOŠ NAS MALO DIJELI DO POČETKA ADVENTA U VINKOVCIMA
Ove subote palimo prvu adventsku svijeću, otvaramo Božićni sajam i plešemo uz Band Noel. “Došašće je upaljeno svjetlo u noći, svijeća nade i iščekivanja”, poruka je velečasnog Fabijana Kveteka.

ZLATKO RUŠČIĆ NOVI JE RAVNATELJ TEHNIČKE ŠKOLE
Dotadašnji profesor elektrotehničke skupine predmeta, djelomično i robotike na tom je mjestu zamijenio dugogodišnjeg prethodnika Matu Vukušića koji je otišao u mirovinu.

VINKOVČANI IVANA RADOŠ KRUŠKIĆ I DALIBOR KUJUNDŽIĆ JUNACI “ŽIVOTA NA VAGI”
“Bilo je teško, ali sve smo uspjeli prebroditi”, poručuju. Dalibor je na kraju emisije osvojio utješnu nagradu od 50.000 kuna, dok je Ivana svoje natjecanje završila u 10. tjednu emisije, što je također odličan rezultat.ANDRIJAŠEVCI PRVA OPĆINA KOJA GRADI DJEČJI VRTIĆ S BAZENOM
Kroz program Ruralnog razvoja Općina je osigurala 7,5 milijuna kuna za projekt rekonstrukcije i dogradnje vrtića, završetak radova na vrtiću predviđen je za kraj veljače 2023. godine.

CIBALIA BEZ SLAVLJA DVA KOLA, PREKID TRAŽI S ORIJENTOM

U subotu gostovanje na kultnoj Krimeji kod domaćeg Orijenta protiv kojega je Cibalia slavila na samom startu sezone, kada je za minimalnih 1:0 poentirao Šimun Mikolčić

NARANČASTI RUTINSKI STIGLI DO DEVETE LIGAŠKE POBJEDE
Spačva je gostovala u Rugvici kod istoimenog domaćina gdje je došla do devete ovosezonske pobjede u deset odigranih kola. Vinkovački sastav slavio je rezultatom 28:16.


 

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno