Sutra u 17:30, kada zagrebački sudac Ante Čulina da znak za početak utakmice, nogometaši Cibalije pokušat će protiv riječkog Orijenta 1919 nastaviti pobjednički niz. Bit će to treća utakmica u samo 10-ak dana, a u posljednje dvije utakmice izabranici Petra Tomića napuštali su teren uzdignute glave, ali i netaknute mreže. Mladi Belupov vratar na posudbi u Vinkovcima, Karlo Slukić, nije morao nijednom vaditi loptu iza svojih leđa što je dodatni poticaj za vinkovački sastav. U smiraju sezone otvara se mogućnost za novu pobjedu na domaćem terenu, a protivnik Nebeskoplavima je jedanaestoplasirana momčad prvenstva.

„Nakon dvije pobjede osjećaj je ljepši i ugodniji, možemo biti zadovoljni i opušteniji uoči utakmice s Orijentom. Domaćini smo, tražimo 3 boda, no neće biti lako. Moramo biti strpljivi i mirni, neće se ništa riješiti u prvom poluvremenu, igra se 90 minuta nakon kojega će doći željeni cilj, a to je 3 boda”, poručio je Petar Tomić uoči novog dvoboja na domaćem terenu.

Koliko je liga izjednačena govori i podatak da četiri kola prije kraja čak 13 momčadi teoretski može napustiti drugoligaško društvo. Cibaliji je potreban bod za teoretsku potvrdu ostanka, a poznato je i normalno kako u vinkovačkom klubu u preostala četiri kola planiraju uzeti što je moguće više bodova. „Idemo pokušati pobijediti sve utakmice do kraja, počevši od ove sutrašnje. Plan je u zadnje četiri utakmice uzeti 12 bodova i dati još malo mladim igračima priliku za dokazivanje kako bi imali što više minutaže u nogama”, dodaje Tomić.

Ovih dana u medijima su se ponovno pojavili natpisi o potencijalnom stranom ulagaču koji je spreman svoj kapital uložiti u vinkovački klub i pokušati ga vratiti na stare staze slave. „Nisam upoznat o toj temi, imam teren, trening i fokusiran sam na to, ali da bi volio da do toga dođe, naravno da bi volio. Prijatelji mi stalno šalju upite i ispituju je li to istina.. Stvarno ne znam, ali iskreno, volio bih da se i nama u Cibaliji malo posreći i dođe strani investitor”, odgovara strateg Tomić na pisanja i špekulacijama o novom zainteresiranom ulagaču Cibalije.

Slavljeničko rođendansko raspoloženje još uvijek je prisutno u Genscherovoj 10 b, ističe Tomić, koji se nada će pobjedu kod Dubrave potvrditi trijumfom protiv Orijenta i tako zaokružiti lijepi rođendanski rezultatski niz. Dodajmo još kako je prije nekoliko trenutaka završen derbi 31. kola između Rudeša i Hrvatskog dragovoljca, a slavili su gosti iz Sigeta 0:2 i time vrlo vjerojatno potvrdili da će sljedeće godine igrati u prvoj ligi. Prednost Hrvatskog Dragovoljca pred prvim pratiteljem, Rudešom, sada iznosi veliki pet bodova.