34 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. lipnja 2022.

Peter Jackson je za slijedeći projekt odabrao Smrtonosne strojeve

Više od autora

- vl promo-

f_peter-jackson_mortal-engines_ST

U protekle dvije godine otkako je objavljen završni dio trilogije ‘Hobbit: Bitka pet vojski’, kružile su razne glasine o novim projektima novozelandskog redatelja Petera Jacksona. Nedavno je stigla i službena potvrda jedne od njih. Jackson će zajedno sa suprugom Fran Walsh i novozelandskom scenaristkinjom i producenticom Philippom Boyens raditi na scenariju adaptacije sci-fi novele ‘Smrtonosni strojevi’ (Mortal Engines) britanskog ilustratora i pisca knjiga za djecu Philipa Reevesa. Walsh i Jackson su sa Boyensovom prethodno surađivali i na ‘Gospodarima prstenova’ i ‘Hobbitu’. Za režiju će biti zadužen Christian Rivers i predstavljat će njegov redateljski debi.

Peter, Fran, Philippa i Christian su vizionarski pripovjedači koji posjeduju dar da svoje projekte pretvore u uspješne svjetske blockbustere, izjavila je Donna Langley iz Universal Picturesa.

Postoje četiri knjige koje do danas čine serijal ‘The Hungry City Chronicles’ o gladnom, pokretnom gradu. Prva je ‘Mortal Engines’ koju prate ‘Predator’s Gold’, ‘Infernal Devices’ i  ‘A  Darkling Plain’. ‘Smrtonosni strojevi’ je uzbudljiva i maštovita sci-fi priča koja započinje od trena kada veliki pokretni grad London lovi rudarski gradić. Kada jedan grad proguta drugi, preradi sve korisne materijale kako bi se oslobodila energija za pokretanje motoriziranih kotača koji gradu omogućuju putovanje. Međutim, londonski gradonačelnik ima mnogo veće planove od osvajanja malih gradova…

Rivers i Jackson surađuju već godinama, a River je osvajač Oscara za vizuelne efekte u ostvarenju King Kong iz 2005.

Christian je jedan od mojih najbližih suradnika. Ono što Christian namjerava učiniti sa Reevesovom sjajnom pričom rezultirat će spektakularnim i originalnim filmom. Volio bih da ga mogu odmah sutra pogledati, izjavio je Jackson.

Početak produkcije zakazan je za proljeće naredne godine na području Novog Zelanda. [Filmofil.ba]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno