Vinkovci ulaze u peti vikend ovogodišnjeg Adventa – Ledenog Oriona. Uz klizalište i ugostiteljsku ponudu, posjetitelje ovoga vikenda čekaju Žive jaslice, koncert Aklee Neon i tradicionalni Novogodišnji koncert HNK u Osijeku. U ponedjeljak očekuje nas doček Nove godine uz TS “Vranac”, a najmlađi mogu uživati u besplatnom klizanju od 10 do 19 sati sve do 6. siječnja.

Peti je vikend Adventa u Vinkovcima – Ledenog Oriona, koji u vinkovačkoj pješačkoj zoni i na drugim lokacijama, nudi program čija je okosnica paljenje četiri adventske svijeće u pripravi za Božić, a oko te duhovne poveznice isplela se priča od niza odličnih koncerata duhovne i svjetovne glazbe, Božićnog sajma, susreta sa Svetim Nikolom i Djedom Božićnjakom, različitih događanja, druženja uz bogatu ugostiteljsku ponudu i uživanja u klizanju na otvorenom na velikom klizalištu, najvećem do sada. A na klizalištu, kao dar Grada Vinkovaca uz Božić, Novu Godinu i školske praznike, do 6. siječnja iduće godine, od 10 do 19 sati besplatno klizanje za predškolce i osnovnoškolce.

Večeras, pak, svi posjetitelji programa u pješačkoj zoni još jednom mogu uživati u Živim jaslicama. Za sve one koji su to propustili u nedjelju, večeras u 19 sati uprizorit će ih ponovno mladi Vinkovčani, srednjoškolci, članovi Franjevačke mladeži župe Bezgrešnog Srca Marijina, koji žele radosno živjeti svoje krštenje i koji ovim prikazom žele svijetu pokazati Boga. U izvedbi Živih jaslica sudjeluje ukupno četrdesetak aktera.

Sutra Advent u Vinkovcima – Ledeni Orion nudi novi koncert. Pod kupolom u pješačkoj zoni od 20 sati nastupit će Osječanka Aklea Neon. Aklea Neon umjetničko je ime koje si je nadjenula Dorotea Zovko, kantautorica i putujuća glazbenica, koja, kako se može iščitati na društvenim mrežama, svoje afro-soul ethno-beats harmonije kanalizira cijelim tijelom – nogom na pedal looperu, rukom na gitari i MIDI controlleru s glasom koji rezonira do tjemena.

A u nedjelju slijedi prava glazbena poslastica u Gradskom kazalištu “Joza Ivakić” s početkom u 20 sati – tradicionalni Novogodišnji koncert Opernog orkestra HNK u Osijeku. Lijepa je to priča koja traje već osmu godinu zaredom, a na programu su brojna popularna djela koja se redovito izvode na svjetskim pozornicama u povodu božićnih i novogodišnjih blagdana. Dirigent je Filip Pavišić, solisti su Jasna Komendanović, sopran Damir Fatović, tenor Ladislav Vrgoč, tenor, koncert majstor je Igor Šimonji, a inspicijentica Irena Budak.

U ponedjeljak, na Silvestrovo, svi smo u pješačkoj zoni na dočeku Nove godine od 22 sata uz TS “Vranac”, besplatno kuhano vino i čaj.