18 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Petkom je na budicama najnoviji Vinkovački list

Više od autora

- vl promo-
Tihana Papac
Tihana Papachttps://novosti.hr
tihana.papac@novosti.hr

Turbulentan tjedan na istoku Hrvatske pratila je svojim tekstovima u najnovijem broju redakcija Vinkovačkog lista.

UHIĆENJE VUKOVARSKO-SRIJEMSKOG ŽUPANA DAMIRA DEKANIĆA

Jedaest mjeseci od prometne nesreće u kojoj je sudjelovao, uhićen je župan Damir Dekanić s još pet osoba. Na potezu je istražni sudac Županijskog suda u Osijeku. Donosimo kronološki događanja, izjave stranačkih čelnika i oporbe. Ako je kriv, treba dati ostavku, poručuju, a preferencijalno birani župan to po zakonu ne mora učiniti jer odgovara isključivo onima koji su ga neposredno izabrali.

PONIŠTAVA LI GRADONAČELNIK ODLUKU O POSKUPLJENJU VODE U VINKOVCIMA?

Ivan Bosančić zatražio hitni saziv Skupštine distributera Vinkovačkog vodovoda i kanalizacije.

USKRSNICE UMIROVLJENICIMA

Grad Vinkovci isplatiti će ukupno 174 000 eura za 3 700 umirovljenika i korisnika osobne invalidnine. Cenzus je 400 eura, a iznosi od 40 do 60 eura. Isplate u ponedjeljak i utorak abecednim redom na blagajni gradske uprave.

OBRTNICI U MUNCHENU

Na najvećem europskom sajmu obrtništva i Vinkovčani. Najava predstavljanja zajedničkog štanda za iduću godinu. Floristica Blaženka Omrčanin komentira iz svog ugla dojmove, primjere dobre prakse i ono što nam nedostaje, a mogli bismo preuzeti u prezentnosti jer kvaliteta naših proizvoda nije upitna.

MALA MATURA

Kako izgleda, je li teško, provjerili smo s učenicima završnih razreda OŠ Ivana Mažuranića koji s 300 Vinkovačkih i 40 000 osmaša u Hrvatskoj do kraja mjeseca pišu probne Nacionalne ispite.

70 GODINA ŠKOLE IVANA GORANA KOVAČIĆA

Jedna od najstarijih školskih ustanova u gradu slavi sedam desetljeća. Od Niže djevojačke škole kao preteče, Marijinog doma do današnje moderne ustanove pokrivene brojnim sudjelovanjima u Erasmus projektima. Imamo priču!

PORUKA 4. KORIZMENE NEDJELJE

Župnik Župe sv. Euzebija i Poliona vlč. Florijan Kvetek potpisuje poruku Nedjelje Laetare u puku poznatije kao Sredoposna jer je u sredini korizmeog razdoblja i svojevrni je predah pokorničkog života.Slijep sam bio, a sada vidim”, Ivanovo evanđelje ove nedjelje govori o Isusovom čudu u kojem je ozdravio slijepca od rođenja.

28. LUTKARSKO PROLJEĆE

Lutkarska čarolija sa 96 izvedbi predstava stiže u Vukovarsko-srijemsku županiju od 27. ožujka do 1. travnja. Grad Vinkovci poklanja 4 predstave svojim malim sugrađanima. Donosimo naslove predstava i najavljujemo domaću premijeru Postolara i vraga.

VINKOVCI IMAJU EUROPSKOG PRVAKA

Bili smo na spektakularnom dočeku mlade vinkovačke Rode i ju-jitsu reprezentativca Hrvatske Domagoja Begonje koji se u Francuskoj zlatnim slovima upisao u povijest Europskog prvenstva za borce do 73 kilograma.

CIBALIA OD RUJNA 2021. NEPORAŽENA NA DOMAĆEM TRAVNJAKU

Sutra, u petak svi na stadion! Utakmica protiv NK Croatie iz Zmijavaca počinje u 15 sati!

VINKOVČANKA MEĐU 18 NAJLJEPŠIH HRVATSKIH MAMA

Šećer na kraju. Razgovarali smo s prelijepom Nikolinom Miličević, majkom trogodišnjakinje koja se plasirala u finale Izbora za Najljepšu mamu Hrvatske.

 

 

 

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno