18 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. svibnja 2024.

Petra Čopčić iz Privlake treća na Državnom natjecanju iz likovne kulture

Više od autora

- vl promo-

Bronca za učenicu sedmog razreda, Petru Čopčić iz OŠ Stjepana Antolovića Privlaka na Državnom natjecanju – izložbi učenika osnovnih i srednjih škola iz područja vizualnih umjetnosti i dizajna LIK 2024! 

Radosne i pune lijepih dojmova te s osvojenim 3. mjestom, Petra Čopčić, učenica Osnovne škole Stjepana Antolovića iz Privlake pod mentorstvom nastavnice Sandre Turić vratile su se s Državnog natjecanja – izložbe LIK 2024. koje se održalo ove godine u razdoblju od 15. do 17. travnja u Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku. Svake godine Ministarstvo znanosti i obrazovanja i Agencija za odgoj i obrazovanje organiziraju Natjecanje učenika osnovnih i srednjih škola iz područja likovne umjetnosti i dizajna.

„Petra se natjecala u Kategoriji 1A – Likovna kultura u kojoj su sudjelovali učenici osnovnih škola. Moda je bila likovni zadatak, a učenice i učenici su trebali izraditi šešir inspiriran 2024. godinom. Zadatak je bio zanimljiv, ali nimalo lak. Natjecatelji su pokazali svoju kreativnost, iznimnu vještinu i samostalnost u radu te su na kraju morali objasniti svoj rad pred državnom komisijom. Naša je Petra bila vrlo uspješna u tome!“, rekla je mentorica Sandra.

“Kako izgleda moj šešir za 2024. godinu? Tamne boje na šeširu predstavljaju ono što muči svijet danas, a to su nemir, strah, ratovi… A tople, proljetne boje i cvijet na vrhu šešira simboliziraju sreću i nadu u bolje sutra, a to je ono što mi djeca želimo. Na ovom natjecanju družila sam se s drugim učenicima i upoznala nove prijatelje”, ispričala je Petra. 

Foto: Tonći Plazibat/Cropix

Sa područja Vukovarsko-srijemske županije su na natjecanje išle i učenica Mila Pracaić iz Gimnazije Matija Antun Reljković – Vinkovci sa svojom mentoricom Marijom Škrobo Arambašić te iz Brodsko-posavske županije učenica Ana Vlk iz Gimnazije Matija Mesić iz Slavonskog Broda i njezina mentorica Snježana Kauzlarić koje su se natjecale u Kategoriji 2A – Likovna umjetnost. Ana Vlk je osvojila 4. mjesto, a Mila Pracaić 7. mjesto u kategoriji srednjih škola.


S njima je bila Marija Matić, voditeljica stručnog aktiva likovne kulture i umjetnosti za osnovne i srednje škole Vukovarsko-srijemske i Brodsko-posavske županije. Zahvalne su i profesorici Ivani Biljan, ravnateljici Gimnazije M.A. Reljkovića u Vinkovcima na organizaciji puta do Dubrovnika koje je financirala Agencija za odgoj i obrazovanje.

 „Prije svega, ovo je divno i bogato iskustvo za našu djecu i poticaj za mlade umjetnike da pokažu svoju kreativnost i trud. Htjela bih istaknuti kako smo provele lijepo vrijeme u druženju sa ostalim sudionicima, učenicima i mentorima iz Hrvatske te se zahvaliti na iznimnoj ljubaznosti domaćinu, Umjetničkoj školi Luke Sorkočevića u Dubrovniku koja nam je osigurala odličan smještaj u objektu Akademis Academia i pročelnici Slikarskog odjela UŠLS Dubrovnik, Ivani Selmani, koja je pripremila stručno vođenje po Povijesnoj jezgri Dubrovnika i Gradskim zidinama i vožnju žičarom na Srđ“, završila je Sandra Turić.

“Kao dugogodišnja ravnateljica s ponosom mogu reći da u našoj školi generacijama imamo nadarene, vrijedne, uspješne i kreativne učenike. Zahvaljujući izvrsnim učiteljima koji znaju usmjeriti dijete prema području u kojem njegova nadarenost najviše odgovara. Jedna od uspješnih učenika je i Petra te njezina mentorica Turić kojoj čestitam i želim da njihov uspjeh bude motivacija i drugim učenicima da se trude, rade i postižu izvrsne rezultate”, ponosno izjavljuje ravnateljica OŠ S. Antolovića, Marija Grgurovac, mag. prim. educ.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno