16 C
Vinkovci
Četvrtak, 30. ožujka 2023.

Pijan vozio automobil pa vrijeđao policijske službenike

Više od autora

- vl promo-
Franjo Sorčik
Franjo Sorčik
franjo.sorcik@novosti.hr

Na području Policijske uprave vukovarsko-srijemske tijekom protekla 24 sata zabilježeno je šest prometnih nesreća, od čega pet prometnih nesreća u kojoj je nastupila samo materijalna šteta i jedna prometna nesreća u kojoj je jedna osoba lakše ozlijeđena. Izdvajamo postupanje prometne policije prema recidivstu u činjenju prometnih prekršaja. Naime, u redovnoj kontroli prometa 21. kolovoza, oko 18,20 sati, u ulici J.J. Strossmayera u Otoku, zatečen je 53-godišnjak iz Zagreba kako upravlja osobnim automobilom marke Opel zagrebačkih registracijskih oznaka.

Policijski službenici su utvrdili kako 53-godišnjak, za vrijeme vožnje, nije koristio sigurnosni pojas, a na zahtjev policijskog službenika nije želio dati vozačku i prometnu dozvolu na uvid. Također, za vrijeme postupanja vrijeđao je i omalovažavao policijskog službenika te pokazivao znakove alkoholiziranosti zbog čega je priveden u policijsku postaju. 53-godišnjaku je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu od 2,20 g/kg kao i činjenica da 53-godišnjak uopće nije imao promentu i vozačku dozvolu uz sebe, kao niti osobnu iskaznicu.

Radi neposrednog sprječavanja nastavka činjenja prekršaja vozač je isključen iz prometa, te smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva i uhićen, nakon čega je uz optužni prijedlog priveden na Općinski sud u Vinkovcima, Prekršajni odjel, gdje je nakon provedenog žurnog prekršajnog postupka proglašen krivim. Izrečena mu je ukupna novčana kazna u iznosu od 12.190,00 kuna. i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilima “B” kategorije u trajanju od šest mjeseci.


Iz policije izvješćuju i da su u užem centru Vinkovaca policijski službenici prometne policije, jučer od 8 do 12 sati, proveli pojačane mjere usmjerene na utvrđivanje prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i nepravilne uporabe mobitela za vrijeme vožnje te su utvrdili i procesuirali 28 prekršaja.

S obzirom na navedeno, upozoravaju sve sudionike u prometu da poštuju prometne propise te ne izlažu kako sebe, tako i druge sudionike opasnosti i odgovornosti.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno