25 C
Vinkovci
Četvrtak, 26. svibnja 2022.

Pijano Bar imaju novi singl naslovljen Nasukan

Više od autora

- vl promo-
m_pijano-bar_nasuka_drugi-singl_ST

Nakon odlične pjesme ‘Probajmo zajedno’, zagrebački sastav Pijano Bar predstavlja singl ‘Nasukan’ kojim najavljuje debitantski album. Skladba je prvi put izvedena na šibenskoj šansoni 2010. i divna je podloga nadolazećem kraju sezone te neminovnoj rujanskoj sjeti za još jednim minulim ljetom. Autor glazbe i teksta je Marko Kova Kovačić, a aranžman potpisuju svi članovi benda. Singl ‘Nasukan’ je ujedno i najava albuma posvete ‘Pijano Bar svira Valungare – uživo kod Vidre’, kojeg ćete premijerno moći poslušati 9. rujna.

Uz pjesmu je napravljena i video izložba fotografija Tomislava Zebića, koja kroz objektiv kamere realistično dočarava život na otoku te zajedno s glazbom i stihovima čini skladnu cjelinu. Tomislav Tompa Zebić se bavi digitalnom fotografijom i njeguje crno-bijeli izričaj. Imao je mnoštvo grupnih i samostalnih izložbi u Hrvatskoj, Crnoj Gori, Italiji, Austriji i Portugalu. Osvojio je nekoliko nagrada na Pixotu, a fotografije su mu objavljenje u časopisima B&W Universe (Filipini), L’Instante Monocromatico (Italija), Best of Minimalism (Portugal) i EYE – Photo Magazine (Austrija).

Pijano Bar je akustični sekstet u kojem je Marko Kova Kovačić iz Valungara pažljivo spojio vrhunske instrumentaliste i senzualnu pjevačicu Ivi First s vlastitom poetikom i poimanjem uhu i umu dostojne pop glazbe. Pitka, no nipošto banalna, autorska je niša po kojoj će ploviti Pijano Bar, nastavljajući zagrebačku, pa i hrvatsku tradiciju kvalitetne šansonjersko zabavne glazbe. Marko First, prva violina, preuzeo je vodstvo proba i aranžersku koordinaciju, nenadmašna ritam sekcija iskusnih Kristijana Gregurića – Grge i Siniše Krstekanića – Sinketa, pumpa i ne da ni lijevo ni desno sjetno starogradskoj harmonici Andrije Laze, posuđenog iz bratskog benda Picksiebner.

AUDIO: NASUKAN (VIDEO IZLOŽBA TOMISLAVA TOMPE ZEBIĆA)

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno