19 C
Vinkovci
Petak, 7. listopada 2022.

Pijano Bar objavili EP pod nazivom Mali album

Više od autora

- vl promo-Zagrebački bend Pijano Bar ‘napada sa svih strana’ – istovremeno predstavljaju singl ‘Na planinama’, debitantski EP ‘Mali album’ te najavljuju koncertnu promociju EP-a. Uz to, snimili su i videospot za pjesmu ‘Smiraj’.

Singl ‘Na planinama’ je nastao u suradnji s prijateljskom grupom Picksiebner, snimljen je u studiju Zg zvuk, glazbeni producenti su Marko First i Hrvoje Prskalo, a autori glazbe Marko First i Marko Kova Kovačić, koji je napisao i tekst.

‘Pjesma po istinitom događaju, koji se zbio prije ‘nešto’ godina na lokaciji Bunjačkog brega iznad Nespeša (Zelinsko vinogorje). Uspješno je uhvaćen trenutak čiste ljubavi i sjedinjenja duša u svemiru. Zokiju iz Picksiebnera se tekst na jednom davnom tulumu strašno svidio, tada je pjesma bila previše romantična za tadašnje Valungare pa se dugo negdje zametnula, no nedavno na Risnjaku, gdje se na Dan Risnjaka sastaje ekipa iz šume, opet smo se sjetili pjesme i vrlo brzo i dogovorili suradnju. Snimanje je proteklo u emotivnom i prijateljskom ozračju kod Vidre u Zg zvuku… Baš smo se ježili dok smo je snimali. Grije iznutra.’ – kaže Marko Kova Kovačić.

Debitantski EP Pijano Bara ‘Mali album’ sadrži pet pjesama, a članovi benda o njemu kažu: ‘Sagradili smo dom našim pjesmama, postavili bend na zdrave noge, ide zima i sklanjamo ih pod krov malog albuma. Intiman, a otvoren za sve ljude dobrog srca. Drago nam je da su pod tim krovom i Picksiebneri, koji su iz Skladišta duhana navratili do nas na kuhano vino i sarmu. Veliki doprinos zvuku i atmosferi dao je i naš stalni snimatelj i producent Hrvoje Prskalo Vidra. Album je digitalan, a stremi da slijedeće godine bude vinilan…’.

Popis pjesama: 1. Na planinama [ft. Picksiebner] / 2. Javlja radio / 3. Probajmo zajedno / 4. Smiraj / 5. Geronimo (za sve ronioce)

Promocija EP-a ‘Mali album’ održala se u četvrtak, 23. studenog, u zagrebačkom kulbu Jiggy Bar.

SMIRAJ [AUDIO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno