2 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 28. studenoga 2022.

Pijano Bar snimili spot za treći singl Zemljo s aktualnog prošlogodišnjeg albuma

Više od autora

- vl promo-Pijano Bar (Zemljo, treći singl i spot) [cover]Zagrebački akustični sekstet Pijano Bar predstavlja singl i videospot ‘Zemljo’. Riječ je o posljednjem singlu s albuma posvete Valungarima (Pijano Bar svira Valungare – Uživo kod Vidre) te o pjesmi koja je najbliža novom zvuku Pijano Bara.

Autor pjesme, Marko Kova Kovačić kaže: ‘Zemljo je poziv majci zemlji da se otvori i proguta zlikovce svih vrsta, a može se shvatiti i kao poziv da nas proguta majka zemlja, kako se više ne bismo sramotili gledajući ekipu na i oko vlasti.’

Spot je, pod redateljskom palicom Silvia Novosela i Marka Kove Kovačića, snimljen u ‘ugroženom’ parku na zagrebačkoj Savici te u Gornjoj Stubici kod spomenika Matije Gupca, a kolor korekciju su napravili Ema Giunio i Marin Maršić. Snimku, miks i mastering potpisuje Hrvoje Prskalo Vidra, koji je uz Marka Firsta napravio i glazbenu produkciju. Glazbu i aranžman potpisuje cijeli Pijano Bar, autor teksta je Marko Kova Kovačić, a fotografija na naslovnici je djelo Silvia Novosela.

Pijano Bar se javnosti predstavio uspješnim singlovima ‘Probajmo zajedno’ i ‘Nasukan’ te hvaljenim albumom ‘Pijano Bar svira Valungare – Uživo kod Vidre’, kojeg su promovirali zapaženim nastupom na festivalu ‘Velika rock eksplozija #9’ u zagrebačkom klubu  KSET. Nakon zatvaranja priče o glazbenim korjenima (Valungari), bend u veljači kreće s potpuno novim materijalima pa očekujte zanimljive singlove, spotove i brojne koncerte.

Pijano Bar je akustični sekstet u kojem je Marko Kova Kovačić iz Valungara pažljivo spojio vrhunske instrumentaliste i senzualnu pjevačicu Ivi First s vlastitom poetikom i poimanjem uhu i umu dostojne pop glazbe. Pitka, no nipošto banalna, autorska je niša po kojoj će ploviti Pijano Bar, nastavljajući zagrebačku, pa i hrvatsku tradiciju kvalitetne šansonjersko zabavne glazbe. Marko First, prva violina, preuzeo je vodstvo proba i aranžersku koordinaciju, nenadmašna ritam sekcija iskusnih Kristijana Gregurića – Grge i Siniše Krstekanića – Sinketa, pumpa i ne da ni lijevo ni desno sjetno starogradskoj harmonici Andrije Laze, posuđenog iz bratskog benda Picksiebner.

PIJANO BAR: ZEMLJO [2017]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno