22 C
Vinkovci
Ponedjeljak, 2. listopada 2023.

Piknik Garden je svijet mašte, učenja i zabave

Više od autora

- vl promo-
Josipa Haluška
Josipa Haluška
josipa.haluska@novosti.hr

Napraviti nešto novo za naš grad i našu djecu bila je misao kojom se Vinkovčanka Nataša Knežević vodila kada je odlučila pokrenuti Piknik Garden – mjesto gdje mašta postaje stvarnost, a najmlađi imaju jedinstvenu priliku otputovati u svijet u kojemu mogu biti što god požele.

Oduvijek je Nataša voljela dekorirati, aranžirati, baviti se onim detaljima koji čine dušu svakog događaja. Stoga i ne čudi što je svoju strast odlučila podijeliti s vinkovačkom javnosti, koja je, malo je reći, jednostavno oduševljena. A kako i ne bi bila kad na Slaviji 2B može pronaći sve što je potrebno za jednu proslavu, ponajviše naših najmlađih.

Kako nam je ispričala, sve je počelo još uređenjem vlastitog doma, a nastavilo se na rođendanima njezinih mališana, Petre i Ivana. Zanimanje je samo raslo, ljubav je postajala sve veća i službeno je na svoj rođendan, 14. svibnja, otvorila dugo čekani Piknik Garden.

„Htjela sam ponajprije svojoj djeci rođendanske zabave učiniti zabavnijima i zanimljivijima. Počela sam se više posvećivati dekoriranju, a to su prepoznali i moji bližnji koji su me nerijetko zvali da im pomognem u raznim prigodama. I upravo oni su me potaknuli da pokrenem ovaj posao”, rekla je 38-godišnja Nataša, „Mirjana Mikulec” kako su joj dodijelili simpatičan nadimak upravo zbog ljubavi prema dekoriranju. Rođendan u novootvorenom Piknik Gardenu za nju je bio ostvarenje svih snova, a dodatnu potvrdu da radi nešto dobro donijelo joj je i oduševljenje brojnih mališana koji su rekli kako nikada bolju zabavu nisu imali u životu. Suze radosnice same su potekle, a ona je dobila nikad jači vjetar u leđa.

Čaše, tanjuri, pribor za jelo, baloni, stolovi i stolice, vaze, lopte, pa čak i šatori samo su dio onoga što nudi Piknik Garden. No, cilj ove ideje, napominje Nataša, nije bio samo ponuditi lijepo uređen prostor, nego i aktivnu zabavu. „Mislim da su djeca danas previše uz tehnologiju i na igricama pa sam ih htjela približiti proslavama kakve smo mi nekada imali. Tako da ovdje mogu imati i tematske zabave uz razne radionice poput primjerice izradi maski za lice, Pictionary, igru Pogodi tko sam, gađanje loptica i slično. Djeci treba nešto novo i zanimljivo pa nije loše oživjeti neke starinske igre”, pojašnjava naša sugovornica dodavši kako su na raspolaganju i maskote, napuhanci te mikrofon i zvučnik. Tko zna, možda upravo u Piknik Gardenu netko otkrije svoj talent.

Uz posao u knjigovodstvu, organizacija proslava Nataši dođe kao svojevrstan odmor za mozak, tijelo i dušu. Iako je početak bio težak, do te mjere da je čak htjela odustati, sreća i veselje na licima drugih jednostavno su je iz dana u dan gurali naprijed. Očekivanja su velika, a potpore ne nedostaje.

Iako je ovaj jedinstven koncept u ovom dijelu Slavonije još uvijek u svojim početcima, ne manjka ni zainteresiranosti pa već ima rezervacije za brojne proslave i razne prigode u kojima mališani mogu uživati u pratnji svojih roditelja. Na jedan dan tako će postati princeze i nogometaši, uživat će među likovima iz bajki te još jednu godinu života dočekati u okruženju o kakvom su mogli samo sanjati. Baš kao što je sanjala i Nataša za koju je, vjerujemo, Piknik Garden tek početak.

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno