17 C
Vinkovci
Utorak, 30. svibnja 2023.

Pipsi objavili novu pjesmu Tek da nas podsjeti

Više od autora

- vl promo-


‘Već neko vrijeme smo (Jacques Cousteau, K1) u polugodišnjem tempu objavljivanja songova. Nastojimo izlaziti pred ljeto i pred zimu. Nimalo slučajno jer i taj tajming govori o dvojnosti i analogiji na kojoj počiva sve što jesmo i što nas okružuje. Toplo i hladno, početak i kraj, amer i rus, tramvaj i bus. O albumu ne razmišljamo, trenutno se ne vidimo u konceptu koji je, barem ovdje, tržišno totalno deplasiran. Ovako smo, u jednom nenametljivom ritmu, u prilici svaku novu pjesmu na tren osvijetliti lampicom, počešljati je, predstaviti ukućanima i eventualno susjedima. Jer kako drugačije misliti o onima koji slušaju Pipse nego kao o familiji.’

Stoga vam predstavljamo novu pjesmu i popratni video za ‘Tek da nas podsjeti’ pjesma je o pjesmi, o traganju, o smislu. Mada, valjalo bi sačuvati pjesme od objašnjavanja njihovih značenja. One ionako vrlo brzo napuste roditelje i odu kamo žele, s kim žele i pričaju ono što misle da trebaju.

Lyrics video za ‘Tek da nas podsjeti’ prvi je takav video Pipsa i prva suradnja s Vanjom Tataj. Vanja Tataj zavrsila je Akademiju primijenjenih umjetnosti u Rijeci. Bavi se slikarstvom, fotografijom i video umjetnošću.

Glazbu i riječi potpisao je Dubravko Ivaniš, produkciju Ivan Božanić, miks i dodatni aranžman Jurica Ferina i Pavle Miholjević a izdavač su Dan, Mrak.

Koncerti: Sarajevo 5.12. (Jazzbina), Rijeka 15.12. (ex Stereo), Zagreb 21./22. 12. (Vintage), Split, 24.12. (Kocka), Dubrovnik 29.12. (Marin Držić)

TEK DA NAS PODSJETI [LYRIC VIDEO]

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno