18 C
Vinkovci
Nedjelja, 26. ožujka 2023.

Pixies – Um Chagga Lagga (2016.)

Više od autora

- vl promo-

mst_pixies_um-chagga-lagga_2016_ST

Pixies najavljuje svoj novi album pod nazivom ‘Head Carrier’ koji će biti objavljen 30. rujna (Pixiesmusic / Play It Again Sam). Album će sadržavati 12 pjesama koje će sjedinjavati jedinstveni izraz benda sastavljen od surealizma, psihodelije, disonance i surf rocka. Producirao ga je Tom Dalgety (Killing Joke, Royal Blood).

mst_pixies_um-chagga-lagga_2016_coverNa oficijelnoj stranici Pixies Music moguće je osjetiti atmosferu novog albuma i preslušati prvi singl ‘Um Chagga Lagga’. Album će imati originalni artwork dugogodišnjeg umjetničkog direktora benda, legendarnog Vaughan Olivera.

Nakon objavljivanja albuma, Pixies će krenuti na svjetsku turneju 2016 – 2017. koja će započeti 15. studenog u Beču.

Novost je i da je od ovog izdanja basistica Paz Lenchantin postala stalna članica benda. Lenchantin je u siječnju 2014. zamijenila Kim Shattuck koja se u bendu zadržala tri mjeseca nakon odlaska dugogodišnje basistice Kim Deal. Njen sanjivi sopran moći ćemo čuti u pjesmi ‘All I Think About Now’.

Sve pjesme na novom albumu napisali su Pixies izuzev spomenute ‘All I Think About Now’ koju potpisuju Black Francis i Paz Lenchantin.

Izdavač: Pixiesmusic / [PIAS], 2016.

VIDEO: UM CHAGGA LAGGA

Povezani članci

- vl promo-

Posljednje objavljeno