Foto: Moonlee promo
Najnovije pojačanje slovenske izdavačke kuće Moonlee Records je beogradski indie-rock bend KOIKOI, koji s udarnim prvim singlom i videospotom “Ogledalo je zrcalo” najavljuje debitantski album “Pozivi u stranu”, koji izlazi 4. lipnja 2021. godine.
Videospot je napravila poznata redateljica Mina Đjukić, koja je sa svojim filmom “Neposlušni” gostovala čak i na Sundance Film Festivalu, a poznajemo je i kao redateljcu glazbenih spotova za bendove Crvi i Repetitor (Beskraj). Mina o videospotu “Ogledalo je zrcalo” kaže: “Spot je nastao kao instinktivni odgovor na doživljaj pjesme. Razigrana mantričnost, igra sa riječima i smislom, naveli su na sličnu igru sa slikama, afektima i nabojem. Takva igra bi nas mogla odvesti do nekih rubova, do promjenjenog doživljaja sebe ali i do prostora slobode, možda nemoguće ili samo kratkotrajne. Spot je realiziran u gerilskim uvjetima uz minimalnu ekipu i uz puno uzbudljive radne energije, posvećenosti i lijepog rizika.”
KOIKOI je sviježe ime na šarolikoj i razigranoj beogradskoj glazbenoj sceni. Publici se prvi put predstavio 2019. godine na kompilaciji “Hali Gali” – platformi, koja udružuje novu generaciju glazbenika neopterećenih pripadnošću pojedinačnim glazbenim žanrovima. KOIKOI su Marko Grabež, Ivana Miljković Emilija Đorđević,  i Ivan Pavlović Gizmo – kreativci iz različitih vjetrova lokalne scene sa jasnim zajedničkim ciljem stvaranja kvalitetnog indie rocka/popa, sa kojim odlučno popunjavaju prazninu među raskošom mainstreama i intimom undergrounda, koja na čitavoj balkanskoj sceni predugo postoji. KOIKOI tu prazninu rješavaju prekrasnim debitanstkim albumom, koji je brzo začarao Mr. Moonleeja, a vjerujemo uskoro i širu ex-YU regiju.